Achtjarige Diede uit Velp in actie voor spierziekten bij kinderen

VELP – Het was een bijzondere dag voor de achtjarige Diede Euverman uit Velp. Diede heeft de ziekte van Pompe en is één van de gezichten van de nationale actie van de VriendenLoterij en Spieren voor Spieren die onlangs van start is gegaan. Tijdens deze actie wordt geld ingezameld voor de uitbreiding van onderzoek en behandeling naar spierziekten bij kinderen. Samen met andere kinderen met en spierziekte en bekende Nederlanders, waaronder Dennis van der Geest, Gerard Joling, Irene Moors, Wolter Kroes, beachvolleyballer Reinder Nummerdor en volleybalster Manon Nummerdor-Flier werd het startschot gegeven.

Samen maakten zij een levensgrote medaille die Samen Sterk symboliseert. Diede: "Door mijn spierziekte kost alles mij veel meer tijd en energie en ben ik aan het eind van de dag best vaak moe. Ik hoop echt dat de knappe mensen in het laboratorium en mijn doctoren snel een super medicijn uitvinden, waardoor ik weer sterk word. Ik help ze daar altijd mee, door goed mee te denken en mijn best te doen bij de onderzoeken."

In Nederland hebben ruim 20.000 kinderen een spierziekte. Door deze spierziekten vallen steeds meer spierfuncties uit en daardoor worden veel kinderen met een spierziekte niet oud. Tijdens de VriendenLoterij PrijzenMarathon gaat de helft van de lotprijs van de deelnemers direct naar Spieren voor Spieren. Dit geld is bestemd voor uitbreiding van het Spieren voor Spieren Kindercentrum in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Kinderen uit heel Nederland met een (mogelijke) spierziekte kunnen hier terecht. Dankzij de uitbreiding van het centrum krijgen nog meer kinderen met een spierziekte binnen één dag een diagnose en behandelplan. De levensgrote medaille komt te hangen in het vernieuwde Spieren voor Spieren Kindercentrum.

www.vriendenloterij.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.