Home / Klarenbeek / Zomer in Klarenbeek

Zomer in Klarenbeek

KLARENBEEK – Het zag er even naar uit dat Klarenbeek op de eerste plaats zou komen in de competitie van televisieprogramma Zomer in Gelderland. Er was een massale opkomst van inwoners met maar liefst 1605 man sterk en er werden zelfs 719 foto’s ingeleverd. Toch bleek dit niet voldoende om Harreveld van de koppositie te stoten en Klarenbeek moest genoegen nemen met een eervolle derde plek in de titel De Mooiste Plek van Gelderland.

Het was donderdag bloedheet in Klarenbeek. Het team, onder leiding van coach Ingrid Wolters, heeft flink moeten zweten om alles op tijd klaar te krijgen. Ze kregen daarbij wel een royale medewerking van een grote groep vrijwilligers, waar Wolters bijzonder trots op was.
Vanaf zes uur werd het publiek in de hete zon opgezweept door programmamakers van Zomer in Gelderland. Het juichen moest harder en spontaan gaan. Om tien voor half zeven kwam het sein dat de uitzending begon en presentatriace Angelique Krüger kwam door de poort naar binnen. Ze vond het uniek dat twee burgemeesters het programma wilden openen. Samen spraken de burgemeester van Voorst en de loco-burgemeester van Apeldoorn de openingstekst uit. Daarna kwam de grote parade met Klarenbeekse verenigingen. De Zonnebloem, sportvereniging SC Klasrenbeek, Vakantiesspel maar vooral de Carnavalsvereniging De Neutenkrakers maakten er ondanks de hitte een spetterende optocht van. Aansluitend was er de gebruikelijke sketch met een duik in het verleden van Klarenbeek. Er moesten onder meer een Anton en Heidi uit Tirol verschijnen om een demonstratie te geven van bierpulschuiven. Anton, gespeeld door Henk Elskamp, vond snel een Heidi en wilde met haar wel ‘heuiopperen’. Angelique wilde even later uitleg over deze bezigheid. Dit bleek lekker kroelen in het hooi te zijn.

Dorpsgast was Diane van der Hooft, die uitleg gaf over het bijzondere feit dat een gemeentegrens midden door het dorp loopt. Zij mocht bij de jury plaatsnemen met de reuze bierpul naast zich. Krüger vermaakte zich kostelijk met het gesprek met de blinde fietsenmaker Stefan van Hunen. Wouter ging vlegelhangen en haalde de maximale score van 50 seconden.Roy Zweverink ging er met Alberto op uit om de opdracht uit te voeren die te maken had met het maken van een foto van een paar personen en surfer bij de plaatselijke supermarkt. Hij was keurig op tijd terug en scoorde hiermee 100 euro.
Tegen zeven uur maakte de jury de eindstand bekend. Omdat er hier een record aan bezoekers was en ook een record aan ingezonden foto’s en andere resultaten, rekende de coach op een mooi bedrag. Dat werd het ook. Klarenbeek verdiende maar liefst 940 euro voor het goede doel. Het geld wordt besteed voor een stormbaan voor het kindervakantiespel. Na afloop werd er nog een collecte gehouden, die 560 euro opbracht, zodat in totaal 1500 euro naar het goede doel gaat.
Het opkomstpercentage was groot maar samen met de andere scores kwam de jury op 2189 punten. Eerste blijft Harreveld en tweede Lieren. Nikki en Lieke zongen tot slot samen met Harmonieorkest Klarenbeek het gebruikelijke slotlied van Zomer in Gelderland.

Lees ook

Activiteiten juni in MFC Klarenbeek

KLARENBEEK – In juni zijn er weer veel activiteiten in het MFC in Klarenbeek. Bezoekers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.