Home / Eerbeek / Distributiecentrum heeft voorkeur Brummens college

Distributiecentrum heeft voorkeur Brummens college

EERBEEK – Een logistiek centrum voor de papierindustrie op het Burgersterrein en woningbouw op de Eerbeekse Enk en de Lombok. Dat is de voorkeur van het college van de gemeente Brummen voor de toekomst van het centrum van Eerbeek.

Het college koos voor deze voorkeursvariant op basis van een voorontwerp van het PlanMER, een milieu-onderzoek waarin alle voors en tegens van de verschillende varianten tegen het licht zijn gehouden. “Er moest een balans worden gevonden tussen de belangen van de industrie en de mogelijkheden tot ontwikkeling enerzijds en een leefbaar centrum anderzijds”, zegt wethouder Eef van Ooijen. “Deze variant biedt een mooie middenweg.”

De keuze voor deze voorkeursvariant betekent een grote stap voorwaarts in de ontwikkeling van Eerbeek. Het voorontwerp van het PlanMER wordt uitgewerkt in een definitieve MilieuEffectRapportage, waaraan alle onderdelen van het plan Ruimte voor Eerbeek worden getoetst. “Er moet nog veel werk worden verricht door alle partijen voor we tot een nieuw bestemmingsplan kunnen komen. De papier- en transportsector moet het distributiecentrum verder gaan ontwikkelen, de gemeente gaat aan de slag om bijvoorbeeld de scholen, woningbouw, de VSM, de Eerbeekse Beek en ondernemers een goede plek te geven in het centrum. Daarvoor gaan we in gesprek met alle betrokkenen, ondernemers en burgers”, aldus Van Ooijen. Hierbij worden oude plannen opnieuw getoetst en worden alle mogelijkheden en kansen opnieuw bekeken en besproken. Ook de financiële haalbaarheid van de plannen wordt daarbij meegenomen.
“Daarnaast willen we samen met de papierindustrie een papiercentrum opzetten bij het Burgersterrein, dat een visitekaartje van Eerbeek moet worden. Het moet een informatief centrum worden met informatie over het heden en verleden van Eerbeek als papierdorp.”

Dinsdag 6 september wordt een inloopavond gehouden, van 19.30 tot 21.00 uur in het Tjark Riks, waarbij iedereen zich kan laten informeren over de stand van zaken rondom Ruimte voor Eerbeek. Op donderdag 8 september zal de gemeenteraad de stukken bespreken, waarbij ook inwoners en belanghebbenden kunnen meepraten. Op 22 september neemt de gemeenteraad een besluit over het voorkeursalternatief van het college.
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.