Home / Eerbeek / Gouden jubileumjaar geopend

Gouden jubileumjaar geopend

EERBEEK – Met het loslaten van honderden ballonnen werd het nieuwe schooljaar geopend op de basisschool C. van Leeuwen in Eerbeek. De school bestaat deze maand vijftig jaar en viert dit gouden jubileum groots tijdens de jubileumweek in oktober. De eerste schooldag van dit feestjaar startte met een ballonnenwedstrijd voor alle leerlingen.

Basisschool C. van Leeuwen startte officieel op 1 augustus 1966 met twee lokalen: één in de toenmalige H.E. Sondorpschool en één in een ruimte van de gereformeerde kerk. Een jaar eerder had de gemeenteraad toestemming gegeven aan het rooms-katholieke kerkbestuur om een drieklassige school op te richten. Een jaar na de oprichting betrok de C. van Leeuwen het eerste eigen schoolgebouw, een houten noodgebouw met drie lokalen aan de H.A. Lorentzstraat. In de jaren daarrna volgden een vierde en vijfde lokaal en in 1973 heeft het schoolbestuur overwogen om een permanente school te bouwen in de Noorder-Enk. Waarom die plannen nooit zijn uitgevoerd is niet bekend. Uiteindelijk duurde het tot 1989 voordat de C. van Leeuwen een permanent schoolgebouw kreeg aan de Huygenslaan. In 2011 werd dit te klein, doordat het leerlingenaantal flink was gegroeid. Een aantal jaren kreeg een aantal klassen les in een dependance, maar ook die periode is nu voorbij. De personeelskamer moest er voor worden opgeofferd, maar alle kinderen krijgen nu les onder één dak. Nu is het wachten op de plannen van de gemeente voor een nieuw schoolgebouw aan de Lorentzstraat.

De C. van Leeuwen ontwikkelde zich in de loop van de jaren van een traditionele katholieke school naar een moderne katholieke basisschool, waar leerlingen toekomstgericht onderwijs krijgen. De school vindt het belangrijk dat kinderen vertrouwd raken met digitale middelen. Al in groep 1 typen de leerlingen van de C. van Leeuwen de eerste woordjes op de computer en werken ze op iPad, in groep 8 maken ze al complete presentaties in Powerpoint en Prezi. Verder krijgen alle leerlingen Engelse les. Die taal is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven en is ook steeds vaker de voertaal in bedrijven en bij vervolgstudies. De basis is en blijft wel goed taal-, lees- en rekenonderwijs.

Vanaf 10 oktober bruist het op en rondom de C. van Leeuwen tijdens een speciale jubileumweek. Opa’s en oma’s zijn op een aantal momenten deze week welkom om een kijkje te nemen in de klas en zelf het verschil met vroeger te ervaren tijdens minilessen van een half uur. Leerlingen speuren op dinsdag 11 oktober het dorp af naar opvallende types tijdens een leeuwenjacht. Daarnaast is er nog een grootse circusdag op donderdag 13 oktober. De feestweek wordt afgesloten op vrijdagavond 14 oktober met een reünie voor oud-leerlingen en oud-leerkrachten. Een leuk moment om oud-klasgenoten te ontmoeten en bij te kletsen. Aanmelden kan via: reunie@cvanleeuwen.nl.

www.cvanleeuwen.nl

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.