Loopgroep Jutberg in september weer het bos in

LAAG-SOEREN – De vakanties zijn voorbij en dus begint zoals gewoonlijk op de eerste zaterdag van september Loopgroep Jutberg met een nieuw loop programma waaraan een ieder kan deelnemen.

Hardlopen is een laagdrempelige sport, waar een ieder aan moet kunnen deelnemen, dus dit hoeft volgens de groep geen grote contributiekosten met zich mee te brengen. De prijs van de trainingen bij Loopgroep Jutberg is daarom vastgesteld op 1 euro per deelname. Doe je een keer niet mee dan betaal je dus ook niets.
Het motto van deze groep is: ieder loopt op zijn eigen niveau een topprestatie. Daar komt natuurlijk bij dat hardlopen erg gezond is voor hart en bloedvaten en blijvend gewichtsverlies een mooie bijzaak is! Het samen sporten in een gezellige groep is hier mede verantwoordelijk voor!

Verschillende lopers en loopsters lopen afstanden variërend van 5 tot 42 kilometer. Zeker de lopen in de regio hebben de aandacht. De trainingen worden opgezet op zo’n manier dat men altijd in elkaars nabijheid traint en toch aan elke wens kan worden voldaan. Kleine en wat grotere onderlinge verschillen in niveau worden uitgebuit om tot betere prestaties te komen.
Het lopen in een groep zoals De Jutberg heeft als voordeel dat je beter presteert dan individueel te lopen. Trainingsschema’s worden in overleg gemaakt en een zo realistisch mogelijke doelstelling besproken.
Dat de groep in trek is de regio blijkt wel uit het feit dat de ‘leden’ komen uit de gehele regio.
Een enkele keer traint men buiten de Jutberg en gaat men op locatie voor een duurloop. Er wordt dan bijvoorbeeld gelopen in Rheden op de Veluwezoom of in Loenen vanaf de waterval.

Na afloop drinkt men nog gezamenlijk een kopje koffie of thee wat het gehele jaar door de camping wordt verzorgt, die tevens er voor zorgt dat men in de winter als de camping gesloten is droog en warm binnen kan omkleden.
Op zaterdagochtenden om 09.00 starten ze in de kantine van Camping Jutberg, meer info aanvragen kan op: loopgroepjutberg@kpnmail.nl.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.