Zestig jaar getrouwd

RHEDEN – Maandag bracht burgemeester Petra van Wingerden een bezoek aan het echtpaar Arendsen-Verfuurden in verband met hun 60-jarig huwelijksjubileum.
De heer Johannes Arendsen werd op 22 november 1932 in Rheden geboren. Mevrouw Reinera Verfuurden op 14 december 1933 in Westervoort. Zij hebben elkaar in februari 1952 ontmoet. Reinera en vriendinnen gingen op zondagavond vaker met de trolley naar Arnhem. Dan reed Johan met vrienden vaak achter de trolley aan als de dames weer naar huis gingen. Als Reiny dan uitstapte bij de halte bracht hij haar naar huis. Dit herhaalde zich enkele keren en spoedig kregen zij verkering. Op 22 augustus 1956 traden zij in het huwelijk en betrokken een woning in Velp en later in Rheden. Het echtpaar kreeg twee zonen en drie kleinkinderen.

De heer Arendsen was aanvankelijk boekhouder. In 1962 is hij voor zichzelf begonnen en richtte Acoma BV op. Dit was een bedrijf in dakbedekking. Later werd het Dak- en Wandbeplating Acoma BV. Mevrouw Arendsen hielp met de administratie naast haar bezigheden als huisvrouw. Het bedrijf wordt nu gerund door beide zoons en schoondochter.
De heer Arendsen rijdt nog veel zelf in diverse auto’s. Ook gaat het echtpaar regelmatig een dagje uit met de bus of gaan met de kinderen mee op vakantie. Mevrouw Arendsen houdt erg van lezen en wandelt bijna iedere dag met de rollator naar het dorp voor een boodschapje. De heer doet zoveel mogelijk zelf in de tuin en om het huis. Beiden zijn nog erg mobiel en genieten volop van het leven.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.