Lisa Klopman wint Jumping Ugchelen

UGCHELEN – Al weer voor de zesde keer stond Jumping Ugchelen op de agenda bij ponyclub de Bosruiters uit Beekbergen. De deelnemers aan die wedstrijd rijden verschillende springparcoursen, waarbij het aankomt op rijstijl, techniek, snelheid, durf en springvermogen. De hoofdprijs voor de beste combinatie van de dag is de Gouden Cap, gewonnen door Lisa Klopman met haar pony Ice. Nieuw spectaculair onderdeel tijdens Jumping Ugchelen was de Derby van Ugchelen. Hierbij moesten de deelnemers zowel in de maneges als in het aangrenzende bosgebied een aantal natuurlijke hindernissen springen inclusief een echte sloot. Ook bij dit onderdeel was Lisa Klopman de sterkste. Het afsluitende parcours om De Grote prijs van Ugchelen werd gewonnen door Mitchy Mussee met Belezza.

Aan het eind van de dag werd er een totaalklassement opgemaakt van de verschillende onderdelen en dat leverde de volgende winnaars op: Klasse Licht Groen: Olivia Braaksma met Expression; Klasse Groen: Mirte de Vries met Cheyenne; Klasse B: Leander Braaksma met Bengyi en Klasse L/M: Lisa Klopman met Ice. De overall winnaar van Jumping Ugchelen 2016 was Lisa Klopman met Ice (foto). Zij ontving de hoofdprijs van de dag: de Gouden Cap. Voor meer info over de Bosruiters: www.bosruiters.nl