Home / Doesburg / Den Helder kan weer jaren mee

Den Helder kan weer jaren mee

DOESBURG – Het duurste aan de opknapbeurt die Zwembad Den Helder in Doesburg de voorbije weken onderging, zie je eigenlijk niet eens. Een compleet nieuw luchtbehandeling-systeem boven op het dak slokte liefst 200.000 van het totaalbedrag van 350.000 euro op. "Maar het was echt noodzakelijk", legt manager Alex Walter uit.

Het Doesburgse overdekte zwembad werd in 1994 geopend en dat betekent dat vooral een aantal technische voorzieningen aan het einde van hun levensduur waren. Na een gedegen politiek debat besloot de Doesburgse gemeenteraad het Doesburgse bad toekomstbestendig te maken door het geld voor deze opknapbeurt beschikbaar te stellen. "Het bad kan daarmee weer zeker vijftien tot twintig jaar mee", legt Walter uit.
Hij zwaait de dagelijkse scepter over de exploitatie, het 17-koppige personeelsbestand – die ook de sporthal bestieren – en de installaties van wat hij een ‘doelgroepenbad met een recreatief tintje noemt.’ Ofwel, het zwembad in Doesburg is vooral bedoeld om te zwemmen en te lessen en wat minder om hele dagen te recreëren, hoewel het pad wel over een aantrekkelijke grote glijbaan en dergelijke beschikt.

Zwembad Doesburg bedient volgens Alex Walter een gebied waar zo’n 15.000 mensen wonen. Natuurlijk de gemeente Doesburg zelf, maar ook uit omliggende plaatsen. Belangrijk zijn de certificaten waar Zwembad Den Helder over beschikt. Walter: "Daarmee weten mensen dat wij kwaliteit bieden op het gebied van veiligheid en hygiëne en dat wij les geven volgens het bekende zwem ABC."
Een officiële heropening komt er niet. "We beginnen maandag met onze reguliere roosters. De onderhouds- en vakantieperiode is voorbij. En wij zijn helemaal klaar voor het nieuwe seizoen. En ook voor de seizoenen van de komende jaren."

Meer informatie: www.zwembaddoesburg.nl

Foto:
Alex Walter tijdens het groot onderhoud, voor het nog lege bassin van Zwembad Den Helder in Doesburg – foto: Wencel Maresch

 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.