Home / Tonden / Trekkertrek en Oogstfeest in Tonden

Trekkertrek en Oogstfeest in Tonden

TONDEN – Het gaat weer gebeuren, voor de 19de keer trekkerslep in Tonden tijdens het Oogstfeest. Er wordt gestreden in de standaard-, sport- en supersport klasse. Om zoveel mogelijk trekkers een kans te geven op zaterdag mee te doen aan de wedstrijden, worden op vrijdag 26 augustus, vanaf 19.00 uur, de voorrondes verreden in de standaard klassen. De wedstrijden vinden plaats aan de Hoevesteeg 3 in Tonden en de toegang is gratis.

De beste drie trekkers kwalificeren zich voor de hoofdwedstrijd op zaterdag 27 augustus. De wedstrijden gaan vanaf 16.00 uur van start en gaan door tot middernacht. De sportklassen rijden dit jaar volgens de regels van de TSTA. Zoals we gewend zijn gaat dit spektakel gepaard met grote snelheden en het nodige geweld, dat jaarlijks vele honderden toeschouwers trekt. Dankzij het professionele commentaar bij de wedstrijden door Jarno Brouwer en Richard Tibben, krijgen de toeschouwer extra informatie over de wedstrijd en worden kleine anekdotes over de deelnemers verteld.

Niet alleen de trekkerliefhebber komt aan zijn trekken. Ook voor de kinderen is er voldoende te doen. Vanaf 17.00 uur kunnen ze deelnemen aan een skelterrace, natuurlijk voorzien van sleepwagen en vanaf 19.00 uur is er kinderdisco. Bovendien staat er een draaimolen, springkussen en voor de allerkleinste is er een zandbak, geheel in stijl. Vanaf 22.00 uur gaat de kinderdisco over in een live optreden van Bentertainment, om de stemming optimaal te krijgen voor de finale van de avond. Ondertussen bulderen de trekkers over de kleibaan door voor een uitzinnig publiek. Tussen de wedstrijden door geeft Thomas Weijenberg, beter bekend als Tommy Carving, demonstraties in hout sculpturen maken met de motorzaag.
 

Lees ook

Tonden geniet

TONDEN – Met de uitnodiging van het komisch gezelschap Herman in een Bakje Geitenkwark hoopte …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.