Home / Klarenbeek / Caroline Bosch en Heidi Willems schutterskoningin in Klarenbeek

Caroline Bosch en Heidi Willems schutterskoningin in Klarenbeek

KLARENBEEK – De Klarenbeekse mannen moesten dit jaar volledig het onderspit delven. Zij hebben zich laten overklassen door de vrouwen. Op het vogelschietfeest tijdens de Klarenbeekse kermis waren de vrouwen oppermachtig. Bij de gehuwden werd Caroline Bosch de Koningin en bij de ongehuwden was de titel voor Heidi Willemsen.

Een forse tegenslag voor de mannen, die zich nadien moed hebben ingedronken in de grote feesttent. Met de gezelligheid van de band Spot was ‘de narigheid’ overigens snel vergeten.

Vrijdagavond was het traditionele vogelschieten. Een kleine 200 deelnemers deden een poging schutterskoning(in) te worden. Bij de gehuwden schoot Caroline Bosch de vogel eraf, en bij de ongehuwden was dit Heidi Willemsen. De overige prijzen gingen bij de gehuwden naar: Anton van Gurp (staart), Ellis Brinkman (kop), Martin Kerkdijk (rechtervleugel) en Karel Janssen (linkervleugel). Bij de ongehuwden gingen de overige prijzen naar: Björn van ‘t Erve (staart), Ronald Dekker (kop), Mike Spijkerbosch (rechtervleugel) en Hans Bosch (linkervleugel). Bij de jeugd behaalden Simone Dijkhof en Dave Hurenkamp de meeste punten bij het buksschieten. De band Spot maakte er vrijdagavond een zeer geslaagd feest van.

Zaterdag begon de dag al vroeg met de kinderzeskamp en het kindertheater. Rond 12.30 uur vertrokken er weer vele tractoren, oldtimers en bromfietsen om mee te doen aan de Kermistoertocht door de mooie omgeving van Klarenbeek. Met vele deelnemers en een prachtige route richting Nijbroek was ook dit weer zeer geslaagd.

In de middag waren de volksspelen in het thema van de Smaakpolitie. De bananen, slagroomtaart, eieren en frikadellen mochten dan ook niet ontbreken. Twaalf teams gingen de strijd met elkaar aan waarbij de ‘Papa’s met de sixpacks’ de hoogste score behaalden. Zij mochten dan ook de grote wisselbeker mee naar huis nemen.
Zaterdagavond zorgde de ‘Buurman & Buurman show’ voor een spectaculair optreden Special guest Kraantje Pappie zorgde met een leuk optreden voor een hoogtepunt.

Zondagmorgen was voor de tiende keer de ker(k)misdienst.Dit keer geheel in het dialect. De werkgroep had hier veel werk van gemaakt. De tent was geheel bezet. Het Oosterhuizens Dialectkoor verleende hierbij haar medewerking en ook na afloop hebben zij nog een gezellig koffieconcert in de tent gegeven.
Zondagmiddag zorgde de commissie volksspelen weer voor een mooi programma, die dit jaar in het teken van theater stond. De zondagavond werd geopend door ‘Plork en de aannemers’. En tot slot nog Baby Blue met een daverend feest.
 

Lees ook

Activiteiten juni in MFC Klarenbeek

KLARENBEEK – In juni zijn er weer veel activiteiten in het MFC in Klarenbeek. Bezoekers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.