Home / Doesburg / Lokale samenwerking in Doesburgse Kadedagen

Lokale samenwerking in Doesburgse Kadedagen

DOESBURG – Op 24 en 25 september vinden op de IJsselkade weer de Doesburgse Kadedagen plaats. Lokale organisaties werken nauw samen bij de organisatie van dit evenement, dat een breed cultureel en culinair aanbod biedt.

In aanloop naar dit bijzondere evenement, waar van 11.00 tot 17.00 uur de hele kade gevuld zal zijn met een Streekproduktenmarkt en een grote creatieve en kunstzinnige markt,
zullen er ook veel andere activiteiten zijn. Vanaf 18.00 uur tot middernacht kunnen bezoekers luisteren en genieten van muziek door bijzondere bands. De Doesburgse Horeca zal op hun terrassen aan de kade zorgen dat het daar goed toeven zal zijn.

Overdag zal een aantal regionale dichters hun werk voorgedragen. Stadsdichter Jan Vijn heeft daarvan de coördinatie in handen. Het VVV biedt vanaf hun stand op de kade een stadswandeling, een torenbeklimming en een huifkartocht aan. Er zullen diverse Kids Living Statues te bewonderen zijn. De meeste Doesburgse scholen doen hieraan mee, maar ook voor kinderen buiten Doesburg is plaats. Diverse modezaken uit de binnenstad van Doesburg zullen een wervelende modeshow neerzetten met hun nieuwste wintercollectie. En net zoals vorig jaar, zal er een kindermodeshow zijn met outlet merkenkleding. Vormgevingswerkplaats de Lente, waar jongeren worden begeleide die afstand tot de arbeidsmarkt hebben, zullen een indrukwekkende waterbaan maken. Vanaf de bovenkade zullen er stroomversnellingen en watervallen zijn die eindigen op de benedenkade. Kinderen kunnen zich daar uitstekend vermaken en kunnen een eigen bootje in elkaar zetten en vervolgens te water laten.
Op het open podium zal divers jong talent optreden, van solist tot opzwepende bands. Allen komen uit Doesburg of directe omgeving. Tevens zijn er sportactiviteiten op een sportpodium, waar tevens genoten kan worden van streetdance. De vrijwillige Doesburgse Brandweer zal een demonstratie geven en mensen die overwegen zich aan te melden als vrijwilliger kunnen ter plaatse meer informatie verkrijgen.

Volgens Desiree Kester zit de kracht van het evenement in de samenwerking tussen de verschillende lokale groeperingen. "Het zal mede daardoor een bijzonder feest worden op de prachtige Doesburgse Kade, voor iedereen uit Doesburg en omgeving." Voor meer informatie: www.doesburgsekadedagen.nl of: info@doesburgsekadedagen.nl.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.