Home / Lathum / Steeman actief in Oostenrijk en Tsjechië

Steeman actief in Oostenrijk en Tsjechië

LATHUM – De Red Bull MotoGP Rookies Cup kwam de afgelopen weken in actie tijdens de Grand Prix van Oostenrijk en Tsjechië, met daarbij ook aan de start motorcoureur Victor Steeman uit Lathum. Het lukte de 16-jarige coureur na een sterke kwalificatie op de Red Bull Ring helaas niet om in de punten te finishen tijdens de vier verreden wedstrijden. Een zestiende plaats, net buiten de punten, was het beste resultaat van Steeman.

Victor Steeman reed in de afgelopen twee weekenden maar liefst vier wedstrijden in de Red Bull MotoGP Rookies Cup. Eerst kwam Steeman in actie tijdens de Grand Prix van Oostenrijk, op het thuiscircuit van Red Bull. Het circuit draagt ook de naam van het energiedrankje, namelijk de Red Bull Ring. Steeman deed het in Oostenrijk voornamelijk erg goed in de kwalificatie. De 16-jarige uit Lathum klokte een keurige negende tijd. In de wedstrijden kon Steeman zijn goede startpositie niet omzetten in punten en werd tweeëntwintigste en drieëntwintigste in de wedstrijden.
Een week later reed Steeman op het circuit van Brno. Tijdens de vrije trainingen zat de jonge coureur er goed bij, maar in de kwalificatie wilde het niet helemaal lukken. Steeman moest vanaf de eenentwintigste startplaats beginnen aan de wedstrijden. In de eerste manche wist hij zich wel keurig naar voren te werken, wat met een zestiende positie net geen punten opleverde. In de tweede manche kon Steeman niet het gevecht aangaan voor de punten, maar was hij in strijd met landgenoot Sander Kroeze. Steeman moest in de laatste ronde Kroeze voor laten gaan, waardoor hij als tweeëntwintigste over de eindstreep kwam.
De volgende wedstrijd voor de Red Bull MotoGP Rookies Cup is op zaterdag 10 september op het circuit van Misano in Italië. – foto: Henk Teerink
 

Lees ook

Verkoop oliebollen en appelflappen voor Lathumse kerk

LATHUM – Tussen Kerst en Oud en Nieuw worden in Lathum weer volop oliebollen en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.