Home / Doesburg / DWV terug naar toen

DWV terug naar toen

DOESBURG – Toen het waterpolo 85 jaar geleden voor het eerst werd gespeeld in Doesburg, deden ze dat in het open water van de Oude IJssel. Reden om dit jaar bij de viering van het lustrum terug in de tijd te gaan.

DWV, de Doesburgse Watersport Vereniging, hield een reünie en speelde voor die gelegenheid een paar wedstrijden in het door de zomer verwarmde maar toch nog frisse water van de Turfhaven. Dat was even iets anders dan het verwarmde nat van de reguliere thuisbasis, het overdekte zwembad Den Helder. Maar zoals gezegd keerde de vereniging zaterdag terug in het buitenwater, zoals vroeger. In de passantenhaven was een waterpoloveld uitgezet en een aantal van de aanwezige leden en oud-leden maakten teams om nog eens een ouderwets partijtje in open water te spelen. Degenen die niet meespeelden, zaten op de kade en moedigden de spelers hartstochtelijk aan. Na afloop was er nog gelegenheid om bij te praten onder het genot van een hapje en drankje. Gelukkig voor de watersporters was het zaterdag heerlijk weer en met een watertemperatuur van 21 graden was het zwemmen in het IJsselwater ook best goed te doen. – foto: Hanny ten Dolle
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.