Home / Apeldoorn / Subsidie woningisolatie gemeente Apeldoorn groot succes

Subsidie woningisolatie gemeente Apeldoorn groot succes

APELDOORN – Ook dit jaar hebben veel mensen gebruik gemaakt van de subsidie woningisolatie. Vanaf 14 juli konden er aanvragen worden ingediend, dit jaar voor het eerst ook digitaal. Het liep storm: in de eerste week waren er al 200 aanvragen binnen. Na drie weken is het subsidieplafond bereikt en worden nieuwe aanvragen niet meer in behandeling genomen.

Wethouder Sandmann is blij met de grote belangstelling: “Dit betekent dat Apeldoorn goed aan het isoleren is en dat er een belangrijke bijdrage wordt geleverd aan het werken naar een energieneutrale gemeente!” De gemeente Apeldoorn en provincie Gelderland hebben dit jaar €100.000 beschikbaar gesteld. Daarmee is er sinds 2013 al ongeveer €1,1 miljoen aan subsidie verstrekt.

Zonder subsidie is isoleren eveneens financieel aantrekkelijk. De meeste investeringen zijn binnen vijf jaar terug te verdienen, waarna de woningisolatie geld blijft besparen. Geen subsidie kunnen aanvragen maar wel interesse in isoleren? Op de website van Milieu Centraal staat meer informatie over de type maatregelen, terugverdientijden en manieren van financieren.
 

Lees ook

Actiegroep geeft Kamer-leden kaart voor natuurfilm

APELDOORN – Stichting Red de Veluwe biedt alle woordvoerders Luchtvaart uit de Tweede Kamer een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.