Home / Loenen / Record deelname aan Loenens Vakantiespel

Record deelname aan Loenens Vakantiespel

LOENEN – Al vele jaren organiseert het Loenense Team Vakantiespel de twee speelweken voor de schooljeugd. In bijna alle dorpen wordt het vakantiespel een week lang gehouden, maar de Loenense vrijwilligersgroep weet het al vele keren twee weken lang te doen. Met sport en spel worden de kinderen bezig gehouden. De opkomst was dit keer groter.

Elke dag waren er tachtig kinderen die meededen aan de activiteiten. Een voordeel was dit jaar dat de kinderen konden overblijven in De Brink. Met de leiding konden de meegebrachte boterhammetjes worden verorbert en kon ’s middags meteen worden meegedaan aan de volgende activiteit.

Het Vakantiespel 2016 stond dit jaar onder leiding van Gaby Hoorneman uit Eerbeek. Zij is blij met haar team van 24 jongeren die haar helpen alles rond te krijgen. Gaby is een Eerbeekse, maar heeft goede banden met Loenen en komt hier graag. Daarom helpt ze graag met het vakantiespel. Ze zegt: “We hebben een erg fijn team. Sommigen doen al jaren mee, maar studie en een nieuwe baan kunnen het noodzakelijk maken dat er mee gestopt wordt. We krijgen ook veel medewerking. Zo zorgde de Loenense brandweer voor een leuke watermiddag. Ze vinden dit altijd prachtig. We mochten ook gebruik maken van het terrein van Loenermark. Met grote doorzichtige ballen rolde men daar over het veld. We zijn ook bij Landal en de Groote Modderkolk geweest. Fijn ook dat we gebruik mogen maken van de ruimte van Spritshz hier in de kelder van De Brink."

De vakantiespelweek begon op 8 augustus met het sokkenspel en waterpret met de brandweer. Deze eerste week was er verder nog een bezoek aan de Groote Modderkolk en het vieze handenspel. Ook kon er worden gezwommen. Het bezoek aan de Dierense speeltuin was ook een schot in de roos.
De tweede week werd gestart met levend ganzenbord en een bezoekje aan Landal Heideheuvel in Beekbergen. De jeugd mocht ook een dagje uit met de bus. Dit keer ging de tocht naar Megapret in Lievelde. Een topper blijft het bouwen van huttendorp. Omdat er meer kinderen meededen moest naast de boven-parkeerplaats van het Spritshzplein ook gebruikt worden. De leiding hielp met het waterdicht maken van de hutten en hielp een handje met de zware pallets. Zo’n zestig kinderen gaven te kennen graag te willen overnachten in hun eigen hut. Tot laat in de nacht was het onrustig op het plein. Gelukkig bleef het droog. Maar voor de jeugd ging slapen, was er eerst nog de bonte avond in de kelder. De jongens en meisjes brachten leuke acts voor de ouders.
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.