Home / Loenen / Feest bij Loenermarkruiters

Feest bij Loenermarkruiters

LOENEN – Onverwacht veel bezoekers kwamen zaterdag een kijkje nemen naar het demonstratieprogramma van Ruitervereniging De Loenermarkruiters in Loenen. De dag was opgezet ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan. Op het terrein aan de Horstweg werd aan het publiek de veelzijdigheid geshowd van de leden van deze vereniging. Bij fraai zomerweer konden de showgroepen hun kunnen laten zien. Na de demonstraties was er voor de leden en oud-leden een reünie in het clubhuis.

Het feest begon met een toespraak door voorzitter Ilse Roodink. Zij blikte in het kort terug op het verleden van de vereniging die begon als een ponyclub. In deze afgelopen vijftig jaar heeft de club viermaal gewisseld van clubkleding. Enkele leden waren in deze kledij gestoken.

Stien Elijzen vertelde over de eerste periode, Joyce Burgstede over de tweede periode en Ilse Roodink nam de twee laatste perioden voor haar rekening. Ze vertelde wat er allemaal in deze tijd was gebeurd. Jammer dat oprichter Cornelis Hofman dit feest niet meer kon meemaken, maar wel was zijn dochter Dinie aanwezig op het feest. De voorzitter vond het ook prettig dat Chris van Oorspronk aanwezig was. De vereniging mag al ruim veertig jaar belangeloos zijn terrein gebruiken.

Het programma werd vervolgd met een demonstratie van pas-de-deux, mennen met Arend Jan Hammink, springen, carrousel rijden en ook het rijden van het viertal van de jongste jeugd (11-12 jaar) viel in de smaak van de bezoekers. Oude tijden herleefden ook met de oude volkssport: het ringsteken. Het viel de Loenermarkruiters wel een beetje tegen om goed te mikken.

Op het terrein waren er nog gezellige kraampjes met knutselen, gebruikte spullen en nog meer. Er stond ook een springkussen voor de jeugd. Voor het avondprogramma begon was er een korte huldiging voor Ilse Roodink die veel voor de club heeft betekend. Zij kreeg een mooi lied te horen en daarbij hoorde ook een geschenk. Iets later dan gepland begon de reünie maar het was er niet minder gezellig om. Het bestuur kijkt terug op een geslaagde jubileumviering en heeft alle vertrouwen in de toekomst. – foto: Han Uenk
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.