Home / Klarenbeek / 200 Kinderen bij Klarenbeeks Vakantiespel

200 Kinderen bij Klarenbeeks Vakantiespel

KLARENBEEK – Dit jaar waren er maar liefst ruim 200 kinderen per dag om mee te doen aan het Kindervakantiespel. Meer kunnen er niet bij. Dit al drie jaar na de start. Het prachtige weer en vier dagen vol sport, spel, muziek, pallets en plezier zorgden ervoor dat het weer een mooie week werd voor zowel de kinderen als de vele vrijwilligers, die hieraan hebben bijgedragen.

Het thema was dit jaar de Olympische Spelen in Rio. De week werd geopend met het ontsteken van de olympische vlam, die de hele week pontificaal op het veld pronkte. Naast het bouwen van de hutten werd er elke dag een programma aangeboden.

De eerste dag stonden er verschillende olympische sporten centraal, waarvoor werd uitgeweken naar het MFC terrein.
Op de tweede dag was er volop ruimte voor creativiteit. Er kon niet alleen worden geknutseld met verschillende materialen, maar er werd ook gezamenlijk aan een waar kunstwerk gewerkt. Op verschillende, grote deuren schilderden de kinderen olympische sporten. Deze grote schilderijen hebben inmiddels elders in Klarenbeek een mooi plekje zodat iedereen ze nog een tijdje kan bewonderen.
De derde dag werden er spellen gedaan die een link hadden met de verschillende werelddelen. Zo moest er onder andere een Toren van Pisa worden nagebouwd en was er curling waarbij de kinderen op zwembanden zelf de curling-steen vormden.

De laatste dag was er tijd om te chillen en te schitteren. De grote tent was omgebouwd tot een welness centrum, waar kinderen zich konden laten masseren, voetenbadjes konden nemen en de haren, nagels en make-up konden laten doen. De week werd in de avond afgesloten met een echte olympische sluitingsceremonie. Aan het einde van de avond werd de olympische vlam gedoofd, waarmee een einde kwam aan de week met het gouden randje.
De werkgroep dankt allen die deze week mogelijk heeft gemaakt: de kinderen, de jonge vrijwilligers, behulpzame (groot)ouders en buren, waaronder ook basisschool De Dalk en brandweer Klarenbeek.
 

Lees ook

Activiteiten juni in MFC Klarenbeek

KLARENBEEK – In juni zijn er weer veel activiteiten in het MFC in Klarenbeek. Bezoekers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.