Home / Beekbergen / Computercursussen Beekbergen

Computercursussen Beekbergen

BEEKBERGEN – In september starten weer de computercursussen in het computerlokaal van de OBS Beekbergen. Deelnemers kunnen meedoen aan de basis- of vervolgcursus. Dit is de laatste basiscursus die van start gaat. In november volgt de laatste vervolgcursus, voor mensen die nu de basiscursus volgen.

In de basiscursus wordt de eerste beginselen van de computer behandeld, zoals het omgaan met de muis en toetsenbord, wegwijs worden op de computer, het bewaren van documenten en foto’s en het terugvinden daarvan. Ook het internet komt aan bod, onder andere het gebruik van Google, Marktplaats en het plannen van een reis met het openbaar vervoer.

De lessen worden gegeven op dinsdag van 18.30 tot 19.30 uur, waarbij de start is op 13 september. Op 14 september start de cursus op woensdagmiddag van 13.30 tot 14.30 uur.
In de vervolgcursus wordt verder op de stof in gegaan. De onderwerpen zijn dan onder andere het ordenen van bestanden op de computer, foto’s van de camera naar de computer verplaatsen, een icoontje op het bureaublad maken, eenvoudige fotobewerking, meer mogelijkheden van Google op internet, e-mail ontvangen en versturen met bijlages.
Deze cursus vindt plaats op dinsdag van 19.45 tot 20.45 uur, met de start op 13 september, en op woensdag van 15.00 tot 16.00 uur, met de start op 14 september.

Beide cursussen bestaan uit acht lessen van een uur. De prijs bedraagt slechts 40 euro per persoon voor de hele cursus. Het maximum aantal deelnemers per groep is twaalf voor de woensdaggroepen en acht per groep op de dinsdag. Wees er dus op tijd bij want vol is vol.
Opgave kan alleen rechtsreek bij docent Ruud, tel. 055 – 5062172. Hij is ook beschikbaar voor het beantwoorden van vragen. Opgeven kan vanaf maandag 29 augustus.

 

Lees ook

Minister op bezoek

BEEKBERGEN – Minister van Onderwijs Arie Slob bracht vorige week een bezoek aan de tweehonderdjarige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.