Home / Drempt / Niks keep calm, gas d’r op!

Niks keep calm, gas d’r op!

DREMPT – ‘Niks keep calm, gas d’r op!’ Met dat motto presenteerde Drempt, Achter én Voor, zich donderdag tijdens de live uitzending van Zomer in Gelderland. Op het terrein bij het Dorpshuis werd het een prachtig feest.

De opdracht voor het team van Drempt, onder aanvoering van coach en plaatselijk frikandellenkoning Bertram Larik, stond in het teken van Karel de Grote, die opdracht zou hebben gegeven tot de bouw van een kerk in wat nu Voor-Drempt heet. Volgens de overlevering zou Karel de Grote in 731 het dorp hebben gesticht. Tenminste, dat is het verhaal. Dat hij pas tien jaar later geboren werd doet niets af aan het mooie verhaal, dus dook de koning donderdag in Drempt op om die gebeurtenis dunnetjes over te doen.
De hele dag was door Team Drempt gebouwd aan het decor en de toneelspelers van Zanglust zetten een fraaie sketch neer. Het leverde heel wat punten van de jury op. En Drempt deed het in de ogen van de jury toch al niet slecht, want uiteindelijk eindigde het dorp op de derde plek in de tussenstand, met 2097 punten. Voor het goede doel, de kinderochtend tijdens de kermis, werd een bedrag 950 euro gewonnen. Maar wat misschien nog wel belangrijkers was; Drempt zich mooi op de kaart als plek waar De Achterhoek begint. – foto: Han Uenk
 

Lees ook

Lieke uit Drempt bouwt eigen mini-satelliet

DREMPT – Er zijn maar weinig mensen die weten wat een CanSat is, en nog …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.