Home / Rheden / Wandelen rond het Herikhuizerveld

Wandelen rond het Herikhuizerveld

RHEDEN – Op zaterdag 27 augustus houdt de Stichting Behoud Dierenwereld Veluwe een excursie door de glooiende heidevelden rondom de Beekhuizenseweg in het Nationaal Park Veluwezoom. Een deskundige gids neemt de deelnemers mee door het terrein met mooie dalen en prachtige vergezichten.

Bij helder weer is er zelfs uitzicht tot in Duitsland. De bloeiende heide is het decor van het eerste stuk. Daarna worden de bossen opgezocht en bestaat een redelijke kans op het spotten van wilde zwijnen, reeën en edelherten in een gebied waar ook een kudde IJslandse paarden regelmatig graast. Het meenemen van een verrekijker wordt aanbevolen.
De excursie is gratis en duurt ongeveer 2,5 uur. Het vertrek is om 17.45 uur. De tocht vereist enige conditie en is niet geschikt voor rolstoelen en minder validen. Aanmelden is vereist op excursies@sbdv.nl. Bij de bevestiging wordt de exacte verzamelplaats bekend gemaakt. De organisatie mikt op een aantal van 20 deelnemers aan deze mooie wandeling. Helaas geldt hier vol=vol.
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.