Home / Klarenbeek / Dialectdienst op Klarenbeekse kermis

Dialectdienst op Klarenbeekse kermis

KLARENBEEK – De werkgroep van de Klarenbeekse kerken die jaarlijks de Ker(k)misviering (oecumenische dienst) voorbereidt op de Klarenbeekse kermis, besloot dit jaar op 21 augustus het eens wat anders te doen. Het is de tiende keer dat deze dienst wordt gehouden. Een goede reden om de dienst een andere inhoud te geven.

Er werd gekozen voor een dialectdienst met als thema ‘God wie bin ie?’ De hele viering wordt in dialect gesproken en gezongen. Dit bleek bij de voorbereiding een forse opgave te zijn. Teksten en liederen moest uitgezocht en gemaakt worden over dit thema. Liederen en psalmen moesten ‘vertaald’ worden. Ook moest er een voorganger gezocht worden die, in dialect, de dienst kan leiden.
De werkgroep denkt in haar opzet te zijn geslaagd. Zij kregen de volle medewerking van het Oosterhuuzens Dialectkoor. Veel liedjes van hun repertoire bleken geschikt te zijn voor deze dienst. Ook in de buurtdorpen waar ook regelmatig dialectdiensten worden gehouden werd rondgekeken en teksten en liederen ‘geleend’. Alle aanwezigen kunnen meezingen want er wordt gebruik gemaakt van bestaande kerkliederen en melodieën.

De werkgroep bestaat al jaren uit vrijwilligers van beide Klarenbeekse geloofsgemeenschappen en de Oranjevereniging Klarenbeek. Omdat dit jaar een dialectdienst wordt gehouden kreeg de groep de aanvulling van Reinier Plante.
De collecte die tijdens de dienst wordt gehouden is bestemd voor de familiekamer die in Het Boshuis wordt ingericht. Na de viering wordt er samen koffie gedronken met krentenwegge en zal het Oosterhuuzens Dialectkoor onder leiding van Theo Uijttenboogaart een gezellig koffieconcert verzorgen op het podium van de feesttent. De ker(k)misdienst in de grote feesttent begint om 10.00 uur. Aansluitend is het koffieconcert van het Ooserhuuzens Dialectkoor.
 

Lees ook

Activiteiten juni in MFC Klarenbeek

KLARENBEEK – In juni zijn er weer veel activiteiten in het MFC in Klarenbeek. Bezoekers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.