Home / Rheden / Opleiding natuurgidsen bij IVN Oost-Veluwezoom

Opleiding natuurgidsen bij IVN Oost-Veluwezoom

RHEDEN – IVN Oost-Veluwezoom begint in januari 2017 weer een lichting van de landelijk erkende Natuur Gidsen Opleiding (NGO). In een NGO leer je niet alleen veel over de natuur, maar vooral ook over het gidsen. En ze raken thuis in het prachtige gebied.

IVN is een vereniging voor natuureducatie. En dat leren gaat dan niet met droge kennis, maar vooral veel door te doen: vele opdrachten en kleine oefenexcursies zijn belangrijke ingrediënten van de opleiding naast de lessen van vele inspirerende docenten.

De NGO zal duren tot de zomer van 2018, en omvat circa 25 binnenlessen (op maandagavond) en 25 buitenlessen (op zaterdagmorgen). De binnenlessen vinden plaats in gebouw De Klaproos in Rheden, de buitenlessen ergens in het buitengebied van de gemeenten Rheden en Rozendaal. De kosten bedragen slechts € 300,-, doordat er veel vrijwilligers aan meewerken. Het is wel de bedoeling dat de nieuwe gidsen na afloop van de NGO actief lid blijven van IVN Oost-Veluwezoom, en hun plezier en enthousiasme verder uitdragen via een van de vele werkgroepen.
Op maandag 5 september 2016 vindt in gebouw De Klaproos (Korenbloemstraat te Rheden) om 19.30 uur een informatieavond plaats. Daar liggen ook de inschrijfformulieren.

www.ivnoostveluwezoom.nl
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.