Home / Doesburg / Zondag weer Fotograficamarkt in Doesburg

Zondag weer Fotograficamarkt in Doesburg

DOESBURG – Voor de 22ste keer wordt zondag in de Doesburgse binnenstad de Fotograficamarkt gehouden. Van 09.00 tot 16.00 uur staat daar een lang lint van kramen opgesteld waarop werkelijk alles dat met fotografie en film te maken heeft, te vinden is. De entree is gratis.

In 1995 begon Roel Fokken, de plaatselijke fotograaf in Doesburg, bescheiden met een beurs van fotografica. Hij had dat idee in Frankrijk opgedaan, waar in een dorp in de open lucht zo’n beurs voor liefhebbers van fotografie werd gehouden. De eerste Doesburgse editie moest het nog stellen met vijf kramen vol oude fotocamera’s en aanverwante artikelen. Zondag staan er voor de 22ste uitgave van het evenement zo’n 125 opgesteld in de binnenstad. Doesburg is daarmee een van de grotere beurzen op dit gebied.

Fokken organiseert de openlucht fotograficamarkt samen met een kleine maar trouwe groep vrijwilligers. Hij roemt ook de medewerking van Doesburg, hoewel de gemeente geen cent bijdraagt aan het evenement dat toch een keer per jaar vele duizenden mensen uit binnen- en buitenland naar de binnenstad trekt. Het is een evenement dat volgens Fokken goed bij de binnenstad past. "Geen lawaai, geen muziek, gewoon gezelligheid van mensen die bezig zijn met hun hobby."
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.