Home / Lieren / Lieren op één in Zomer in GLD

Lieren op één in Zomer in GLD

LIEREN – Dorpsgast Jan Muller wist niet zo één, twee, drie wat nu een bijzondere plek in Lieren is. Maar daar gaat het voor hem niet om. De ménsen maken Lieren bijzonder. En met hulp van Oosterhuizen en beetje Beekbergen doen ze het heel goed in de competitie Mooiste dorp van Gelderland. Ze stonden na maandag op de eerste plaats.

De opdracht en rode draad in de uitzending van Omroep Gelderland, was om het historische militaire defilé door Koningin Wilhelmina in 1939 in Lieren, te doen herleven. De hele dag werd getimmerd, geschilderd en werden mensen en militaire attributen bij elkaar gebracht. Bij het tellen van de toeschouwers om 18.00 uur, bleken 1.397 mensen aanwezig te zijn, méér dan er in Lieren wonen. Maar al tijdens de uitzending bleek dat Lieren een twee-eenheid met Oosterhuizen vormt. Het goede doel waar het Lierense team van coach Henk de Groot voor streed, was dan ook het Dorpshuis van Oosterhuizen. En na een goede uitzending waarin het dorp zich van z’n beste kant liet zien, werd de live-uitzending afgesloten met een optreden door het Oosterhuuzens Dialectkoor en een spontane polonaise. Het kleine Lieren (en de dorpen daar omheen) heeft zich goed op de kaart gezet. – foto: Han Uenk
 

Lees ook

Countrymiddag met Music Road Pilots in De Roseboom

LIEREN – In De Roseboom, aan het Kanaal-Zuid in Lieren, is het zondag country & …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.