Home / Hoenderloo / Boomstamrollen in Hoenderloo

Boomstamrollen in Hoenderloo

HOENDERLOO – Na een geslaagde eerste editie vorig jaar heeft het Oranje Comité Hoenderloo het boomstamrollen op de volksfeesten dit jaar een vervolg gegeven. Zestien teams streden op een zwaar parcours om de eerste plaats.

Een ijskoude waterbak door, over en onder verschillende hindernissen, tussen paaltjes door zonder de daarop liggende tennisballen weg te laten rollen en tot slot een spekgladde zeephelling op. Dat is sowieso al pittig, maar de teams moesten daarbij een boomstam meerollen. Het heet natuurlijk niet voor niets boomstamrollen.
Voor de jeugd was er een speciale, kleinere boomstam. Van de drie deelnemende teams waren de Hoenderlose Meiden (foto) het sterkst. Bij de dames moesten drie teams het parcours nog een tweede keer afleggen om de uiteindelijke winnaar te bepalen. Dit werd het Dream Team, een groep jongeren onder de vijftien, die ‘de oudjes’ met verve versloegen. Bij de mannen schreef team Coldenhoff de winst op zijn naam.
Het boomstamrollen was dan misschien het spectaculairste, maar zeker niet het enige onderdeel van wederom geslaagde volksfeesten. Een gezellige ouderenmiddag, mèt polonaise, een optocht met de meest bijzondere creaties, bijlwerpen, gliejen moar en drukbezochte feestavonden maakten het evenement compleet. Meine Dijkstra en Colin van der Waal mogen zich een jaar lang schutterskoningen van Hoenderloo noemen – foto Han Uenk

Lees ook

Nieuw IKC heet Hei & Bos

HOENDERLOO – Tijdens een heel drukke eerste open dag zaterdagmiddag van het nieuwe integrale kindcentrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.