Home / Lathum / Proeven van de streek

Proeven van de streek

LATHUM – Op het terrein van recreatiepark De Veerstal werd zondag een Streekfair gehouden, georganiseerd door Angerlo’s Nieuws. De bedoeling was om inwoners van Lathum en omgeving en de toeristen kennis te laten maken met streekproducten.

Het resultaat was een markt een de oevers van Rhederlaag, waar het een uurtje goed toeven was. Bezoekers konden er proeven van lokale agrarische producten, streekworst, honing, vruchtensappen, fruit, kaas, jam, maar ook genieten van een hapje en drankje op één van de terrasjes. De poffertjesbakker had over belangstelling niet te klagen. Voormalig Lathums schoolmeester Jan Breukelaar verzorgde de veiling en het Rad van Fortuin, waarvoor veel belangstelling bestond. Het batig saldo daarvan wordt aangewend om Angerlo’s Nieuws, het lokale nieuwsplatform, te ondersteunen. Veelal Duitse recreanten van de Veerstal toonden zich intussen verbaasd over het aanbod dat lokale producenten te bieden hadden. "Köstlich", merkte een echtpaar uit Duisburg op na het proeven van een stukje droge worst. "Sehr guter Geschmack". En ze namen zich voor een paar van die lekkernijen mee naar huis te nemen als de vakantie voorbij is. – foto: Wencel Maresch
 

Lees ook

Verkoop oliebollen en appelflappen voor Lathumse kerk

LATHUM – Tussen Kerst en Oud en Nieuw worden in Lathum weer volop oliebollen en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.