Home / De Steeg / Duizenden Citroëns

Duizenden Citroëns

DE STEEG – Je kón het niet missen, de internationale meeting van liefhebbers van het automerk Citroën. Overal in de regio zag je ze rijden. Vaak met een gezapig tempo vanwege gevorderde leeftijd. Landgoed Middachten was het epicentrum van het evenement.

Dagelijks trok het evenement 11.000 bezoekers en er waren vier dagen lang ruim 5000 Citroëns te bewonderen op de terreinen van Landgoed Middachten. Daar waren tal van tijdelijke campings gerealiseerd, maar ook op de vakantieparken in de omgeving was het aantal Citroëns ineens opvallend hoog. Op het grote ICCR-terrein waren al die Citroëns te bewonderen. Voertuigen uit alle tijdperken van de automobiliteit. Van de eerste gemotoriseerde koetsen, tot de opvallende traction avant – wat zijn er daarvan nog veel overgebleven in rijdende staat – , natuurlijk de Snoek en de Eend en al die andere auto’s van de Franse fabriek. De foodcourt bestond uit louter Citroën HY-busjes. U kent ze vast nog wel, die hoekige golfplaten bestelwagens. Op de onderdelenmarkt was intussen werkelijk alles te vinden om iedere Citroën die ooit uit de fabriek liep, weer in rijdende staat terug te brengen. Kisten vol vettige carburateurs, versnellingsbakken, handgrepen, veertjes en zelfs compleet nieuwe carrosserie-delen. Kortom een feest voor de liefhebbers van het beroemde Franse merk. – foto: Wencel Maresch
 

Lees ook

Het heeft Zijne Majesteit behaagd …

Het heeft Zijne Majesteit behaagd … Met die woorden hebben donderdagmorgen weer vele burgemeesters in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.