Home / Velp / Hospice Rozenheuvel toont zich op Velleper Donderdagen

Hospice Rozenheuvel toont zich op Velleper Donderdagen

VELP – Ze hadden net hun jaarverslag gekregen met als motto: ‘Ga heen en doe iets’. Toen werd ze verteld dat Hospice Rozenheuvel wel wat meer gepromoot zou mogen worden. Al snel werd toen het idee geboren om ‘iets te doen’ door op de Velleper Donderdagen.

Het idee was er te gaan staan, lootjes te verkopen en folders uit te delen. Zo zouden veel mensen op een lichte manier van het Hospice horen. In no time was een draaiboek bedacht en was een van de vrijwilligers al half Velp door geweest om prijsjes, die we wilden verloten, te vragen aan winkeliers. Zestig cadeautjes was het uiteindelijke resultaat! En het bedrag dat ze kwijt waren om een kraam te huren, werd ook nog eens gesponsord.

Op twee van de vier Velleper Donderdagen hebben ze op de markt gestaan. Ook de stichting vrienden van Hospice Rozenheuvel was vertegenwoordigd. Er waren behoorlijk veel gesprekjes met mensen die óf het Hospice al kenden óf er door geraakt werden en niet wisten dat dit bestond. Iemand zei: “Het is ongelooflijk dat ik hier op de markt tegen een wildvreemde mijn hele levensverhaal sta te vertellen….” Of: “Ik word er koud van, dat jullie dit werk kunnen doen…”; En: “Ik denk er al een hele tijd over om vrijwilliger te worden bij het Hospice maar het kwam er steeds niet van…”. De eerste nieuwe vrijwilliger heeft zich al gemeld.

Hospice Rozenheuvel is er voor zeer ernstig zieke mensen, die zich in de laatste weken of maanden van hun leven bevinden. Voor hen is thuis (blijven) wonen in deze laatste periode van het leven geen optie meer. Bij Hospice Rozenheuvel krijgen zij deskundige zorg in een veilige omgeving. Dat wordt palliatieve zorg genoemd.
Wie meer informatie wil over Hospice Rozenheuvel, kan bellen met 026-3645792 of kijken op: www.hospicerozenheuvel.nl of: www.vriendenvanhospicerozenheuvel.nl.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.