Home / Empe / Survival in Empe

Survival in Empe

EMPE – Ze zijn momenteel helemaal in, de obstacle runs. Hardlopen, met onderweg hindernissen die overwonnen moeten worden. In Empe doen ze dat al vele jaren en daar heet het een survivaltocht.

De survivaltocht in Empe is jaarlijks de opening van het Oranjefeest-weekend. Vrijdagmiddag kwamen in totaal 102 kinderen aan de start voor hun tocht door de omgeving. Maar ze konden niet vertrekken vooraleer het Wilhelmus was gezongen als opening van het Oranjefeest. Onderweg kreeg de jeugd negen hindernissen voorgeschoteld, variërend van een autoband waar ze doorheen moesten, tot een duik in een met kroos bedekte gracht. Vlak voor de finish ook nog deze waterbak. Uiteraard waren er prijzen voor de winnaars in de verschillende categorieën. En natuurlijk was het vrijdagavond ook groot feest in de tent aan het Oortveld.
De zaterdag stond in het teken van het vogelschieten. Het eerste shot werd gelost door de koning van vorige jaar, Waander Zuetenhorst. Uiteindelijk werd het voor de houten vogel fatale schot dit jaar gelost door Albert Huigen, terwijl Rosan Weijenberg Jeugdkoningin werd. Beiden werden uitvoerig gehuldigd en Empe sloot zaterdagavond het Oranjefeest af met een feest met muziek van Bandje Speciaal. – foto: Wencel Maresch

Lees ook

Wandeltocht met wijnproeverij

EMPE – De werkgroepVictory4All, Wijnkoperij Vriezekolk en Michel Hol (boswachter bij Natuurmonumenten) hielden een wandeltocht, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.