Home / Hoog-Keppel / Keppelse Golfclub 2.0 viert 90e verjaardag

Keppelse Golfclub 2.0 viert 90e verjaardag

HOOG-KEPPEL – De Keppelse Golfclub is opgericht in 1926 als achtste golfclub van Nederland en viert dit jaar dus haar 90-jarig bestaan. Degenen die een tijdje niet op de ‘Keppelse’ zijn geweest, zullen moeite hebben de vereniging nog te herkennen. Er is veel veranderd de afgelopen jaren.

In 2011 is de baan uitgebreid van 9 naar 18 holes, en vorig jaar werd een nieuw clubhuis betrokken. Het oude clubhuis aan de Oude Zutphenseweg, waar de club sinds 1976 gevestigd was, bleek te klein geworden en voldeed niet meer aan de groeiambities van de club en aan de verwachtingen van de steeds groter wordende aantallen gastspelers. De boerderij De Nieuwe Wheme, gelegen naast het Kerkje van Hoog-Keppel, die in bezit van de Keppelse was gekomen bij de uitbreiding naar 18 holes, werd verbouwd tot een ruim en volwaardig clubhuis en in maart 2015 in gebruik genomen.

Met de verhuizing en verbouwing van het clubhuis, kwam een lang gekoesterde wens tot vervulling. Het clubhuis ligt nu direct naast de driving range en andere oefenfaciliteiten, hetgeen het gebruik van de oefenmogelijkheden voor de leden vergemakkelijkt. Het clubhuis beschikt nu ook over een restaurant met een volwaardig horeca aanbod. Ook werd er de laatste jaren aanzienlijk geïnvesteerd in de faciliteiten voor het onderhoud van de golfbaan, en werd de ‘routing’ (de volgorde van de holes) aangepast aan de nieuwe situatie.

Een metamorfose van de Keppelse, we noemen het ‘Keppelse 2.0’. Veel veranderingen.
Maar wat is gebleven, is het hechte verenigingsleven van de club en zijn rijke tradities. En natuurlijk de fraaie baan in het typische Achterhoekse coulissenlandschap, langs boerderijtjes, bossen, waterpartijen en weilanden met schitterende uitzichten. Gastspelers geven de gevarieerde en uitdagende baan doorgaans een hoog waarderingscijfer.

De Keppelse is klaar voor de volgende 90 jaar, maar gaat eerst dit jaar haar 90e verjaardag vieren. De lustrumcommissie is bezig alle feestelijkheden te plannen. Hoogtepunt wordt de lustrumweek, van 12 tot 17 september, met tal van feestelijke clubwedstrijden en met als afsluiting een daverend slotfeest.
Het hele jaar door viert de Keppelse haar 90e verjaardag ook samen met alle golfers in Nederland van dezelfde leeftijd. Iedere golfer, geboren in 1926, kan dit jaar samen met een golfmaatje gratis een rondje komen spelen op de Keppelse! Volgens de Nederlandse Golf Federatie zijn er in Nederland nog 94 (!) actieve golfers die geboren zijn in 1926. Uit het hele land hebben een aantal 90-jarigen al van de gelegenheid gebruik gemaakt om op de Keppelse te spelen.
 

Lees ook

De mooiste koopjes

HOOG-KEPPEL – Het is een evenement dat bij velen al jaren vast op de agenda …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.