Home / Eerbeek / Goud voor Elis Ligtlee

Goud voor Elis Ligtlee

RIO DE JANEIRO / EERBEEK – Ietwat onverwacht, heeft Elis Ligtlee uit Eerbeek haar gedroomde olympische medaille binnen. De Nederlandse baanwielrenster veroverde zaterdagavond goud op het onderdeel keirin. Op dat sprintonderdeel leek ze op papier het minst kans te maken op een plak.

In de finale in Rio bleek Ligtlee evenwel oppermachtig. Ze had zich superieur geklasseerd voor de halve finale, die ze vervolgens een paar uur later slechts met enig geluk wist te overleven. Voor haar vielen drie rensters en dat bracht de 22-jarige Eerbeekse in de finale. Daarin was ze vervolgens oppermachtig.

Met iets minder dan drie ronden te gaan in die finale, pakte de tweevoudig Europees kampioene keirin direct de leiding, toen de gangmakende motor uit de baan ging. Die koppositie gaf ze niet meer uit handen. Ze wist onderweg zelfs nog twee keer te versnellen en daar had geen van de andere finalisten een antwoord op. Ze verwees de Britse Rebecca James en de Australische Ana Meares gedecideerd naar het zilver en brons.

Ze kon het niet geloven, toen ze over de finish kwam. Het ongeloof spatte van haar gezicht en streed daar met de pijn van de verzuurde benen én de blijdschap van de overwinning. Over haar geslaagde tactiek verklaarde ze na afloop: "Dat deed ik puur op intuïtie. Ik zat helemaal achterin. Ik weet dat ik in keirin lang kan doortrekken. Het was een alles of niets poging en het werd alles. Ik heb wel even tijd nodig om dit te beseffen." – archieffoto: Wencel Maresch
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.