Home / Dieren / Inloophuis Dieren zoekt vrijwillige medewerkers

Inloophuis Dieren zoekt vrijwillige medewerkers

DIEREN – Het Inloophuis Dieren zoekt nieuwe vrijwilligers. Vrijwilligerswerk bij het Inloophuis betekent werken in een veranderende vrijwilligers-organisatie die volop in beweging is. De komende maanden verruimen zij het aanbod aan activiteiten en verbreden ze hun doelgroep.

Hierbij wordt het Inloophuis – gevestigd in De Oase aan het Ericaplein – begeleid door twee tijdelijke beroepskrachten. De basis van het Inloophuis blijft de dagelijks inloop.

Met enthousiasme bieden zij bezoekers een huiselijke en warme plek waar men zichzelf mag zijn en waar zij hen een luisterend oor bieden. Bezoekers kunnen een spelletje spelen, gewoon gezellig koffie drinken en een praatje maken of gebruikmaken van het poolbiljart. Het Inloophuis stimuleert de bezoekers om meer mee te doen in de samenleving. Bijvoorbeeld met de nieuwe activiteiten die in eigenhuis worden opgezet of aan te sluiten bij activiteiten van andere organisaties.
Het team van vrijwillige medewerkers kan bij al deze plannen nieuwe collega’s gebruiken. Ben jij iemand die betrokken is bij de samenleving, die zichzelf kent en de wil heeft er te zijn voor die andere? Ben jij persoonsgericht in plaats van probleemgericht? Geloof je in participatie van iedereen? Dan heeft het Inloophuis voor jou een leuke plek die veel voldoening geeft.

Als vrijwillige medewerker draai je samen met een collega minimaal één keer per twee weken een dienst. Tijdens de dienst ben je verantwoordelijk voor het reilen en zeilen tijdens de openingstijden, het ontvangen van bezoekers en wat kleine huishoudelijke taken rond de openingstijden. Dagelijks maken zo’n vijftien mensen gebruik van de inloopmogelijkheid. Naast algemene taken zijn er voor geïnteresseerden ook aanvullende functies, zoals beheerstaken en coördinerende taken. Ook binnen het bestuur zijn er vacatures. Zo is het bestuur in het bijzonder op zoek naar een secretaris.

Ben je enthousiast en wil je wat doen voor een ander? Of wil je meer informatie? Stuur dan een mail naar inloophuisdieren@gmail.com. Meer informatie over deze organisatie vind je op www.inloophuisdieren.nl en/of: www.facebook.com/InloophuisDieren.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.