Home / Velp / NJO Muziekzomer brengt opera Ik Vertrek in Velp

NJO Muziekzomer brengt opera Ik Vertrek in Velp

VELP – Dé hit van het Zwolse Stadsfestival 2015, komt tijdens de NJO Muziekzomer naar het Openluchttheater De Pinkenberg in Velp. Lucas Wiegerink schreef de opera ‘Ik vertrek’. Het is een coproductie van Kameroperahuis Zwolle en de Nederlandse Reisopera en is te zien op zondag 14 en maandag 15 augustus om 20.30 uur

Leven zonder opsmuk, regels en verwachtingen, terug naar onze oerinstincten. Vrij van sociale media, schoonheidsidealen, rollen waar we ons in moeten voegen. De opera Ik Vertrek neemt de bezoeker mee naar een wereld waarin echtheid en moeder natuur de scepter zwaaien. Ik Vertrek vertelt het verhaal van een man en een vrouw die de hectische en oppervlakkige wereld met alle opgelegde schoonheidseisen en zo-dien-ik-me-te-gedragen-regels achter zich laten. Terug naar het leven zoals het ooit bedoeld was: ultieme leegte, rust en eenvoud. In hun zoektocht om een te worden met de omgeving, met elkaar én zichzelf, wil de man terug naar de oerinstincten. De vrouw dwaalt door de rust en leegte vooral rond in haar eigen binnenkamers. Ontsnappen aan technologie en de maatschappij is makkelijk, maar kan ze ooit ontsnappen aan zichzelf?
Na de voorstelling is er gelegenheid om bij de gezellige door vuurkorven verlichte borrelplaats van de Pinkenberg na te praten onder het genot van een drankje.

De NJO Muziekzomer betekent de totale onderdompeling in de wereld van de muziek gedurende enkele weken; dat is wat het NJO jonge getalenteerde musici biedt. De NJO Muziekzomer is een jaarlijks terugkerend Gelders zomerfestival. De organisatie is in handen van het NJO: Nationaal Jeugd Orkest. Een organisatie die zich richt op de ontwikkeling van jong toptalent. Jonge musici spelen dan ook de hoofdrol in de meer dan 65 concerten van de NJO Muziekzomer. Het muzikale aanbod van dit festival is voor ieder wat wils.

Kaarten zijn te bestellen via: www.muziekzomer.nl. De prijs is € 16,50 en voor jongeren tot en met 30 jaar € 11,-. Op die site vind je ook informatie over de andere concerten.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.