Home / De Steeg / Wereld Citroën World Meeting op landgoed Middachten

Wereld Citroën World Meeting op landgoed Middachten

DE STEEG / ELLECOM – Van donderdag 11 tot en met zondag 14 augustus is de Middachterallee tussen De Steeg en Ellecom niet toegankelijk voor het doorgaand verkeer, met uitzondering van de hulpdiensten, landbouwverkeer, de busmaatschappij en omwonenden. Reden is het ICCCR2016, de mondiale bijeenkomst van liefhebbers van het automerk Citroën.

De verkeersmaatregelen tussen Ellecom en De Steeg zijn nodig, omdat duizenden deelnemers en bezoekers met hun Citroëns neerstrijken op de terrein van Middachten. Citroënliefhebbers vanuit de hele wereld ontmoeten elkaar hier. De World Meeting is een vierjaarlijks internationaal evenement dat zoveel mogelijk auto’s van het merk Citroën, klassiek en modern, bij elkaar brengt. Naast Citroëns in alle soorten en maten, is er muziek, theater, eten en drinken, kunst, brocante, sport, onderdelenmarkt, een camping en nog veel meer. Meer dan 100 vrijwilligers werken dag en nacht aan een spectaculair programma.

Fietsers, bromfietsers en scooters in beide richtingen kunnen gebruik maken van het fietspad aan de kant van het spoor. Voor bezoekers van het evenement zijn er parkeerplaatsen ingericht in het weiland tussen het spoor en de Middachterallee. Om overlast voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken, geldt in het dorp De Steeg een parkeerverbod.

Het programma is zeer uitgebreid. Op het terrein is dan ook van alles te beleven, zoals naast de vele auto’s, film, muziek, kofferbakverkoop, braderie en een pop-up automuseum. Aan bezoekers wordt entree gevraagd. Zie daarvoor de website van het evenement.

Zoals gezegd wordt een uitgebreid muziekprogramma gebracht, met artiesten en bands als The Soul Messinger, Stef Delbaere Jazz Trio, Piere et les Optimistes, Los Paja Brave, Bootleg Betty, Ground Control, The Adele Project, The Soul Snatchers en nog vele anderen.
Dagelijks is er tussen 10.00 en 13.00 uur een kofferbakverkoop, waar tal van soms moeilijk te vinden Citroën onderdelen en attributen te vinden zijn. Op 12 en 13 augustus is er een gratis braderie. Die is gratis te bezoeken, ook voor mensen die geen entreeticket voor de rest van het evenement bezitten.

Een mooie dag om het evenement te bezoeken, is de zondag. Die dag wordt namelijk tussen 10.00 en 16.00 uur het Concours d’Elegance gehouden. Daar worden de mooiste en meest bijzondere Citroëns voorgereden.

www.icccr2016.nl
 

Lees ook

Het heeft Zijne Majesteit behaagd …

Het heeft Zijne Majesteit behaagd … Met die woorden hebben donderdagmorgen weer vele burgemeesters in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.