Home / Dieren / Orchidee op Dierense Pasar

Orchidee op Dierense Pasar

DIEREN – Natuurlijk mogen ze nooit ontbreken op de Dierense Pasar Malam, de danseressen van dansgroep Orchidee. De stichtster van de Dierense dansgroep was immers ook betrokken bij het stand komen van de Pasar Malam in dat dorp. Het idee voor de Oosterse markt kwam een kwart eeuw geleden van Letty Kneefel uit Dieren. Zij was jaren actief als leidster van de dansgroep Orchidee, waarin haar dochters dansten en die in het hele land succes hadden tijdens Pasar Malams. Haar wens was om ook in Dieren zo’n evenement te hebben en haar kinderen en aanhang vervulden die wens van hun moeder. En ze gingen daarmee door. Ook na haar overlijden. Afgelopen weekend was het weer zo ver en herleefde de Oosterse marktsfeer in Sporthal Theothorne. Je waande je even in Azië. De geur, de geluiden, de entourage en de muziek namen de bezoekers als het ware mee naar de Gordel van Smaragd, het Indonesië van toen. Zoals altijd kon het publiek weer slenteren langs de kraampjes en dat werd dan ook massaal gedaan. Tempo doeloe noemen we dat en het betekent zoiets als ‘goede, oude tijd’. De jaarlijkse tropische markt in Dieren probeert die sfeer op succesvolle wijze weer op te roepen. Optredens van artiesten helpen daar ook bij. En natuurlijk trad ook dansgroep Orchidee op (foto), waarin inmiddels kinderen én kleinkinderen van Letty Kneefel dansen en waar het ooit allemaal mee begon in Dieren. – foto: Han Uenk

 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.