Home / Laag-Soeren / Far Fiësta van Hans Heus herrijst na brand

Far Fiësta van Hans Heus herrijst na brand

LAAG-SOEREN – Het is nog maar 4,5 maand geleden, dat Laag-Soeren werd opgeschrikt door de felle brand bij menner Hans Heus aan het Soerense Zand Zuid. Hierbij ging een kas, omgebouwd en in gebruik als opslag en kantoor, verloren, en werd een stuk van de aangrenzende stal beschadigd. Daarbij kwamen twee paarden jammerlijk om.

De familie Heus kreeg veel steunbetuigingen en blijken van medeleven uit Laag-Soeren en de hele regio. Direct werd gewerkt aan herstel. Eerst werd de beschadigde stal weer bruikbaar gemaakt. Daarna werden de puinhopen opgeruimd en nieuwe plannen gemaakt. Vervolgens de afhandeling met de brandverzekering, tekenen en het aanvragen van een bouwvergunning.

In juli kon van Eijbergen met het grondwerk beginnen. Nog voor het begin van de bouwvakvakantie heeft DTB uit Renswoude het dak erop gemonteerd. Wie nu bij Far Fiësta het terrein oploopt, herkent weinig meer van de oude situatie. Ondanks de gedeeltelijke camouflage door enkele bomen, is te zien dat het nieuwe stuk identiek wordt aan de bestaande opstallen. Na de vakantie wordt de hal afgemonteerd en kan de inrichting van de geplande kantoren en opslag beginnen. Als alles zo vlot blijft verlopen als tot dusver, zou de hele operatie nog voor het einde van het jaar achter de rug kunnen zijn.
 

Lees ook

Mooie opbrengst voor Semmy

LAAG-SOEREN – Loopgroep Jutberg uit Laag-Soeren hield op zaterdag 5 mei de jaarlijkse duathlon. De …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.