Home / Rheden / Viaducten in A348 bij Velp en Rheden afgesloten voor werkzaamheden

Viaducten in A348 bij Velp en Rheden afgesloten voor werkzaamheden

RHEDEN / VELP – De provincie gaat eind deze zomer het viaduct Overhagen bij bedrijventerrein De Beemd bij Velp en het viaduct Biljoen bij de aansluiting op de N785 bij Rheden vervangen. De viaducten naderen het eind van hun technische levensduur en zijn aan vervanging toe. Naar verwachting is het werk begin 2017 klaar. Om bewoners en bedrijven te informeren over het werk, is er een inloopmiddag voor bedrijven en een inloopavond voor bewoners georganiseerd.

Op woensdagmiddag 17 augustus is er van 15.30 uur tot 17.00 uur een inloopmiddag voor bedrijven in het projectkantoor van uitvoerend aannemer Reef-infra, Florijnweg 13 in Velp. Tijdens deze middag wordt informatie gegeven over het werk, de planning en eventuele verkeershinder.
Op woensdagavond 17 augustus 2016 zijn bewoners van de wijk en belangstellenden tussen 19.30 uur en 21.00 uur welkom in de Paperclip aan de Eiberstraat 14 in Velp. De informatie die er wordt gegeven is gelijk aan die voor de bedrijven.

Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren is het per locatie nodig de wegen onder deze viaducten drie maal een weekend af te sluiten voor doorgaand verkeer. In die weekenden worden onder andere de sloopwerkzaamheden uitgevoerd. De eerste sloopwerkzaamheden starten in het weekend van 27 en 28 augustus. De overige bouwtijd zijn de onderliggende wegen beschikbaar voor verkeer.
De komende periode zijn de hoofdrijbaan onder de viaducten Biljoen en Overhagen elk een drietal weekenden afgesloten. Deze afsluitingen zijn nodig om het viaduct te slopen en er zullen asfalteringswerkzaamheden onder de brug uitgevoerd worden. De weekend afsluitingen duren telkens van vrijdagavond 22.00 uur tot maandag 05.00 uur.

Viaduct Overhagen: 1e weekend (sloop): vrijdag 26 augustus t/m maandag 29 augustus. Viaduct Biljoen: 1e weekend (sloop): vrijdag 2 september t/m maandag 5 september. De andere weekendafsluitingen worden nog gepland.

Bedrijventerrein De Beemd blijft te allen tijde bereikbaar via de A348. Tijdens de weekendwerkzaamheden aan viaduct Overhagen is het bedrijventerrein niet bereikbaar voor langzaam verkeer via de Rietganssingel. Tijdens de weekendwerkzaamheden aan viaduct Biljoen (afslag Velp) wordt het verkeer omgeleid via afslag Rheden. Op de A348 worden gedurende de werkzaamheden verkeersmaatregelen genomen om het verkeer veilig langs de bouwwerkzaamheden te leiden.
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.