Home / Brummen / De IJsselruiters kwalificeren zich voor NK

De IJsselruiters kwalificeren zich voor NK

BRUMMEN / REKKEN – Zaterdag zijn de Gelderse kampioenschappen pony’s verreden in Rekken. Het verenigingsteam van De IJsselruiters, bestaande uit; Michelle Memelink, Silke Dwars, Jade Albers, Lieke Albers, Sophie Welmers, Aniek Breukink, Joyce Leeflang en Marit de Jong, behaalde daar de 3e plaats. Hiermee hebben ze een startbewijs behaald voor de Nederlandse kampioenschappen/de Hippiade.

Tijdens de kampioenschappen kwamen alle beste ruiters/amazones uit Gelderland en Flevoland aan start. De IJsselruiters deed mee met de verenigingswedstrijd. Het team bestaat uit vier dressuurruiters en vier springruiters. De dressuur werd gereden door Sophie, Aniek, Joyce en Marit. Zij behaalden samen maar liefst 770,5 punten. Daarna was het de beurt aan de springruiters, dit zijn; Silke, Jade, Lieke en Michelle. Zij kregen 8 strafpunten. Hierdoor kwam de teamscore op 762,5 punten, goed voor een 3e plaats.
’s Ochtends zijn de individuele wedstrijden verreden. Hier behaalde Marit de Jong met haar pony Okidoki in de klasse L2 categorie C een knappe 2e plek. Ilse Lindeschot reed in de klasse Z1 met Macrider Cicero, zij werd beloont met een 4e prijs. Marit en Ilse mogen beide ook naar de Hippiade.
De Nederlandse kampioenschappen vinden plaats op 27 augustus in Ermelo.
 

Lees ook

Coalitieakkoord Brummen getekend

BRUMMEN – Het nieuwe coalitieakkoord voor de gemeente Brummen is een feit. Vorige week woensdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.