Home / Hoenderloo / Nostalgie op prikborden

Nostalgie op prikborden

HOENDERLOO – Toen het dorp Hoenderloo 175 jaar bestond, was één van de meest succesvolle activiteiten in dat kader een tentoonstelling met foto’s, artikelen en attributen uit het rijke verleden van het dorp. De bezoekers genoten van de opgestelde borden, waar de honderden oude foto’s op te zien waren.

Wim van Mourik, één van de mannen die het materiaal toen bijeen bracht: "Na dat succes bij het 175-jarig bestaan, besloten we door te gaan met verzamelen. En dus zijn de foto’s – inclusief nieuw ontdekt en ontvangen materiaal – weer te zien geweest in het Dorpshuus. Drie zondagen en drie woensdagen, tijdens de braderie. En de belangstelling was wederom erg groot."
Of het initiatief tot een eigen dorpsmuseum of oudheidskamer gaat leiden, durft Van Mourik niet te zeggen. "Zover zijn we nog lang niet en daar streven we ook niet direct naar. We zijn al blij dat we dit materiaal bij elkaar hebben en het ook nog op kunnen slaan. Nu zijn we vooral bezig om bij die honderden foto’s informatie te verzamelen. De namen van oude groepsfoto’s bijvoorbeeld. Leuk werk en tijdens de tentoonstelling worden al heel wat namen ingevuld." De tentoonstelling laat ook zien dat er de laatste jaren veel is verdwenen uit Hoenderloo, want een aantal winkels, SV Beatrix en de school bestaan inmiddels niet meer. Of zoals een cabaretier ooit zei toen zijn huis was afgebrand: "Gelukkig hebben we de foto’s nog." – foto: Wencel Maresch
 

Lees ook

Nieuw IKC heet Hei & Bos

HOENDERLOO – Tijdens een heel drukke eerste open dag zaterdagmiddag van het nieuwe integrale kindcentrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.