Home / Eerbeek / Beeld papierschepper in Eerbeek komt er

Beeld papierschepper in Eerbeek komt er

EERBEEK – Zoals bekend ijvert een groep mensen, verenigd onder de noemer Papierdorpers-comité, voor een kunstwerk dat de verbondenheid van Eerbeek met de papierindustrie uit moet beelden. Initiatiefnemer is Bruno de Vries. Hij schreef een boek, dat op 23 augustus wordt gepresenteerd en waarvan de opbrengst ook helemaal voor het kunstwerk bestemd is.

Maar het laten maken van zo’n kunstwerk is kostbaar, dus zocht het Papierdorpers-comité naar andere geldbronnen. Kleine en grote bedragen werden reeds toegezegd en de laatste tijd doen enkele grotere sponsors flinke duiten in de zakken.
Transportbedrijf Schotpoort Logistiek uit Eerbeek heeft bijvoorbeeld eind juli flink in de buidel getast ten aanzien van de realisatie van het kunstwerk in Eerbeek, laat De Vries weten. "Deze firma vindt het initiatief erg belangrijk voor Eerbeek", aldus De Vries. Directeur Fred Schotpoort van het bedrijf: "We rijden dagelijks met ruim 160 trucks en aanhangers door Europa om het Eerbeekse papier/karton over het continent te transporten. We zijn vanouds een Eerbeeks bedrijf en voelen zich Eerbekenaren en verbonden met de papierindustrie. Vandaar dat wij dit particuliere initiatief tot realisatie van een kunstwerk van harte ondersteunen door aan het comité een bedrag te fourneren, waardoor zij verder kunnen met de voorbereiding”, vertelt hij.
Ook Mayr-Melnhof deed onlangs een substantiële bijdrage aan de realisatie van de ‘Papierschepper’.

Als het lukt wordt het kunstwerk een soort van compositie in vier delen van papiermaken, zoals het 400 jaar geleden in Eerbeek is begonnen. Totale hoogte wordt ruim twee meter, inclusief zuilen.
Aan deze presentatie van het boek van De Vries op 23 augustus om 14.00 uur, wordt een officieel tintje gegeven. Hiervoor is een van leden van het Brummense college gevraagd deze handeling te verrichten. Het eerste exemplaar wordt – als enige gratis – aangeboden aan de oudste nog levende papiermaker van het vroegere VPE, nu Mayr-Melnhof. De opening gaat gepaard met muziek, genodigden, een papierschepper en een aantal marktkramen met leuke hebbedingetjes. Intussen zijn er al veel exemplaren van dit boek gereserveerd. Dat kan nog steeds. Even mailen met: brunodevries@hetnet.nl en het komt voor elkaar.
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.