Home / Velp / Meedenken en praten over structuurvisie Velp

Meedenken en praten over structuurvisie Velp

VELP – Samen met haar inwoners wil de gemeente Rheden nadenken over hoe de toekomst van het dorp Velp er uit kan zien. Deze toekomst wordt uiteindelijk beschreven in een structuurvisie. Een enquête op internet is één van de stappen om te komen tot deze structuurvisie. Bewoners en ondernemers van Velp zijn van harte uitgenodigd om te reageren en mee te denken.

Hoe zorgen wij er voor dat het ook in de toekomst prettig wonen, werken en recreëren is in Velp? Wat zijn de kansen en de ontwikkelingen? Onder de noemer ‘Mijn dorp van morgen’ werkt de gemeente Rheden aan een structuurvisie voor Velp. Deze visie beschrijft hoe het dorp er in 2030 kan uitzien. Inwoners, ondernemers en organisaties worden nauw betrokken bij de totstandkoming van deze structuurvisie. Als eerste stap zijn twintig interviews gehouden. Ook zijn via internet vragen gesteld en dilemma’s voorgelegd aan een, via een steekproef geselecteerde, groep inwoners. De interviews en reacties via internet leverden al veel inzichten op over wat er leeft in Velp en wat er beter of anders kan.

Tijdens een gebiedsconferentie in juni hebben ruim 40 enthousiaste bewoners, ondernemers en vertegenwoordigers van organisaties, met elkaar gesproken over de toekomst van Velp. In verschillende workshops brainstormden zij over mogelijke oplossingen en werden de resultaten ingetekend op kaarten. De deelnemers konden kiezen uit workshops met thema’s als Voorzieningen, Wonen, Bereikbaarheid, Leefbaarheid en Duurzaamheid.

Een deel van de ideeën en oplossingen uit die gebiedsconferentie, legt de gemeente nu door middel van een enquête op internet voor aan een breed publiek. Bewoners en ondernemers van Velp zijn van harte uitgenodigd om te reageren op de diverse vragen en stellingen via de website: www.mijndorpvanmorgen.nl.
De resultaten van de enquête op internet worden, samen met alle andere inbreng meegenomen in de structuurvisie ‘Velp, mijn dorp van morgen’. Een ontwerp van deze visie is naar verwachting in het najaar van 2016 gereed.

www.mijndorpvanmorgen.nl en: www.facebook.com/velpmijndorpvanmorgen
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.