Home / Eerbeek / Tuinclub Het Veldboeket bestaat 25 jaar

Tuinclub Het Veldboeket bestaat 25 jaar

EERBEEK – Het zilveren jubileum van Tuinclub Het Veldboeket, onderdeel van Vrouwen van Nu afdeling Eerbeek-Hall, werd gevierd met een gevarieerd dagje uit. Zoals op de foto te zien is, werd onder meer een hoedenmaakster bezocht.

In Barchem werden twee tuinen bezocht. Allereerst werd de tuin van de familie Bannink bewonderd. In de voor- en achtertuin van de circa 600 vierkante meter, waren meerdere gezellig ingerichte en overdekte zitjes tussen de kleurrijke bloemenpracht. Tijdens de koffie vertelde Hermien Bannink enthousiast over alles wat er groeit en bloeit en zij deed dat ook tijdens de rondleiding. In de middagpauze werden de meegebrachte boterhammen genuttigd en de gastvrouw trakteerde haar gasten tenslotte nog op een tweetal zelfgeschreven gedichten in de streektaal.
De tweede tuin, De Krosenbrink, was met 3500 vierkante meter aanzienlijk groter. In de oude boerderij wonen drie generaties en zij onderhouden gezamenlijk de immense tuin. Er is veel ruimte voor experimentele beplantingen en je vindt er zitjes bij vijvers, een schat aan één-jarigen, vaste planten, heesters en mooie doorkijkjes. Een lust voor het oog zijn de eeuwenoude veelal vruchtdragende bomen op het terrein.

Daarna werd de verrassingstocht voortgezet naar het atelier van hoedenmaakster Frida Pelgrum-Borgeman in Vorden. In de grote deel van de boerderij luisterden de gasten geboeid naar de inleiding van de hoedenmaakster. Rond ging het materiaal: vilt in alle kleuren van de regenboog, mallen van lindenhout, biaisband dat eerst met spelden en vervolgens met punaises en/of spijkertjes het vilt op de mal wordt vastgezet. Ook basisvormen van diverse materialen deden de ronde, zodat iedereen enigszins een idee kreeg van de grote verschillen. Er waren zelfs papieren modellen te bewonderen. Tenslotte kreeg iedere bezoekster een hoed op het hoofd en daarvan werd een foto gemaakt voor het thuisfront. Het jubileum van de tuinclub werd besloten met een gezellig etentje in Zutphen.
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.