Home / Dieren / Zomer in GLD in Dieren

Zomer in GLD in Dieren

DIEREN – De zomertour van Omroep Gelderland streek woensdag neer in Dieren. De hele dag voerde een plaatselijk team onder aanvoering van Josina Schurink opdrachten uit en ‘s avonds was er vanaf het Callunaplein de live tv-uitzending van Zomer in GLD.

De opdracht die het team ‘s ochtends kreeg overhandigd, ging over het Hof te Dieren, waar ruim 350 jaar geleden stadhouder Willem II een jachtslot had. Hij keerde in het verhaaltje terug van de jacht, werd ziek en overleed. In het publiek wilde de Zomer in GLD jagershoedjes, dierenvellen en nepgeweren zien.
En dat was er een paar uur later allemaal, toen presentatrice Angelique Krüger de live-show aankondigde. Er volgen 40 minuten vermakelijke live-tv, met promotie voor het dorp Dieren, amateurtoneel door toneelvereniging Micro, een defilé door het verenigingsleven, een klein stukje geschiedenis en een foto-opdracht met Frank Willems en z’n legerjeep in de hoofdrol.

Uiteindelijk werd er aan het einde van de uitzending een soort van uitslag opgemaakt, hoewel het resultaat daarvan amper meetbaar en feitelijk onbelangrijk is. Het leverde Madierodam en de verpleeghuis-ouderen van Dieren – de door het team gekozen goede doelen – in ieder geval bij elkaar 753 euro op. Een mooi resultaat.

Zomer in GLD toert nog enkele weken door de provincie met hun spelshow en doet vijf dorpen in onze regio aan. Donderdag 4 augustus zijn ze in Hummelo, 15 augustus in Lieren, 18 augustus in Drempt en op 25 augustus in Klarenbeek. – foto’s: Han Uenk

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.