Home / Loenen / Schrijven grootste hobby van Inge Schouten-Reckman

Schrijven grootste hobby van Inge Schouten-Reckman

LOENEN – Inge Else Schouten – Reckman wist wel een leuk cadeau voor haar tachtigste verjaardag. De kinderen vroegen aan haar wat ze wilde hebben bij het bereiken van deze mijlpaal. Ze vroeg haar zonen (journalist en fotograaf) mee te werken aan het uitgeven van een gedichtenbundel.

In de loop der jaren had ze er veel geschreven en ze wilde dit graag samen brengen in een boekje. En zo gebeurde het. Kort geleden werd ze tachtig en het boekje met als titel ‘Tekens’ was ook klaar. Een fraai boekwerkje met voorop een tekening van haar waarop in gestileerde vorm de liefde voor de natuur wordt weergegeven.

De Loenense is erg blij met het resultaat. Een boekje met veertig gedichten en tekeningen. Zijn schrijft al heel lang. En zo lang zij zich kan herinneren gedichten. Daarin tracht ze in woorden te vangen wat haar bezighoudt, van grote en kleine levensgebeurtenissen als liefde, ouder worden, kleinkinderen tot meer mystieke overpeinzingen, over het was ze aanduidt als ‘het onzegbare’. Verbindend element in bijna al haar werk, zoals ook duidelijk in de illustraties naar voren komen, is een groot voelen voor en met de natuur.

Inge Schouten bedacht ‘Tekens’ als titel voor haar boekje. Het alfabet kent 26 tekens (letters), waar we alles mee kunnen doen. Met deze 26 tekens maakte zij al deze fraaie gedichten zoals over haar dorp Loenen met vriendelijke mensen, bossen, kleine kerkje en de jaarlijks kermis. Zij kijkt vanaf haar woning uit over het Scheperspaadje. Vaak wandelt ze hier. Zij mijmert er over wat ze vroeg in de morgen al kan zien bij dit paadje met paarden en vogels. Een paar gedichten gaan over dementie. Over Yvette: ‘De kinderlijke argeloosheid kan slechts met liefde beantwoordt worden’. In haar leven deed zij ook met verschillende gedichtenwedstrijden mee. Met het gedicht Vakantie won zij de eerste prijs in Brummen.

Inge schouten werkte in verschillende functies in het onderwijs. Het laatst als remedial teacher voor moeilijk lerende kinderen. Zij deed dit erg graag, maar bezuinigingen zorgde voor een ontslag. Nu had ze wel meer tijd voor haar grootste hobby’s, het schrijven en tekenen. Zij maakte ook het jubileumboek ‘Uren van herinnering’ dat werd uitgegeven ter gelegenheid van de eeuwviering van School nr. 10. Tekenen deed ze ook veel. In haar boekje staan er ook een aantal. Van haar hand kwam enige jaren geleden een fraaie verjaardagskalender met mandala’s. Creatief bedacht.

Al enige jaren zij lid van een dichtclub. Een aantal vrouwen uit deze regio komen eenmaal per twee weken bij elkaar. Er wordt dan gedichten gemaakt en voorgelezen over verschillende onderwerpen. Zij beleefd hier veel plezier aan.
De dichtbundel ‘Tekens’ van Inge Else Schouten-Reckman is te koop (12.50 euro) bij Boekhandel Hendriks in Eerbeek, Primera in Brummen en bij de schrijfster (055-5051502).

Tekens / Zesentwintig letters / Dat is alles wat ik heb / Bouwstenen / Voor wat ik zeggen wil / Vermenigvuldigd / Combinerend / Met zesentwintig tekens / Bouw ik bruggen / Luchtkastelen / Tracht ik woorden te vangen / Maar / Het onzegbare / Heeft duizend tekens / Ik ken ze niet.
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.