Home / Doesburg / Buurt klaagt over overlast Doesburg Binnenste Buiten

Buurt klaagt over overlast Doesburg Binnenste Buiten

DOESBURG – Tijdens de laatste Doesburgse braderie, Doesburg Binnenste Buiten, hebben veel bewoners van de binnenstad op tal van plekken buitengewoon veel hinder ervaren, schrijven Lo Cohen en Kees Scheepers, bewoners van Ph. Gastelaarsstraat. Ze hebben zich vorige week per brief gericht tot de gemeente Doesburg om uiting te geven aan hun gevoelens over de overlast in hun straat.

In de brief wordt ingegaan op de geluidsoverlast van de muziekpodia op de Vischmarkt en bij de Waag, ruimtelijk nauwelijks 100 meter van elkaar gescheiden, waar gelijktijdig optredens waren, waarbij het volgens de klagers wel een wedstrijd leek wie het meeste geluid kon produceren. Vragen die de bewoners aan de gemeente hebben gesteld zijn onder andere of de in de vergunning toegestane geluidsnorm wel de juiste is voor podia in een dichtbebouwde omgeving en of de toegestane geluidssterkte in de latere uren niet, conform de wet geluidhinder, lager zou moeten zijn dan eerder op de avond.
Ze roepen de burgemeester en het college van burgemeester en wethouders op om bij het verlenen van vergunningen bij evenementen in de toekomst meer en beter rekening te houden met de belangen van de omwonenden.

In een reactie laat de gemeente Doesburg middels een woordvoerder weten, dat het bij dergelijke activiteiten wel eens zoeken is naar een balans tussen de belangen van ondernemers, toerisme en inwoners. Hij belooft dat de gemeente de klachten serieus neemt en met alle betrokken gemeentelijke diensten en ook de organisatie van Doesburg Binnenste Buiten, gaat evalueren en overleggen. Hij meldt verder dat betrokken café’s wel over de benodigde vergunningen beschikten.

Op sociale media is inmiddels een storm van afkeer over de brief van de klagers losgebroken, met als voornaamste standpunt dat ‘ze niet moeten zeuren’ en dat het ‘maar een paar dagen per jaar is’. Voor de gemeente speelt dat geen enkele rol: "Iedereen heeft recht z’n beklag te doen en ons te verzoeken afspraken na te komen en vergunningen te handhaven", aldus de woordvoerder.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.