Home / Dieren / Bollebozen op het schaakbord

Bollebozen op het schaakbord

DIEREN – Onder de tien of boven de zeventig. Leeftijd is geen factor tijdens het Open NK Schaken dat deze weken wordt gehouden in sporthal Theothorne in Dieren. Knappe koppen van alle leeftijden nemen het hier tegen elkaar op.

De wedstrijden worden gespeeld in een plechtige stilte, terwijl publiek zo onopvallend mogelijk meekijkt op de borden en theorieën bedenkt over het hoe en waarom van bepaalde zetten. Naast de spanning van de wedstrijden is er genoeg tijd en ruimte voor gezelligheid en ontmoeting. In het restaurant en op het terras van Theothorne wordt nagepraat of nog een potje schaak gespeeld en veel van de deelnemers kamperen bij Polysport, waar ook ’s avonds regelmatig de schaakborden tevoorschijn worden gehaald.
Het Open NK, dat inhoudt dat er ook schakers van buiten Nederland aan mee mogen doen, wordt voor de 48e keer gehouden. Maar liefst elf grootmeesters, de toppers binnen de schaakwereld, doen hieraan mee, waaronder titelhouder Dimitri Reinderman. Het schaaktoernooi wordt donderdag afgesloten.

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.