Home / Velp / Viaducten A348 worden na de zomer vervangen

Viaducten A348 worden na de zomer vervangen

VELP – De provincie Gelderland start eind deze zomer met het vervangen van twee viaducten in de A348. Het gaat om het viaduct Overhagen bij bedrijventerrein De Beemd en het viaduct Biljoen bij de aansluiting nop de N785 bij Rheden. Na verwachting is het werk begin 2017 weer klaar. Reef Infra voert de werkzaamheden uit.

Op 17 augustus wordt er van 15.30 tot 17.00 uur een inloopmiddag gehouden in het projectkantoor van Reef-Infra aan de Florijnweg 13 in Velp. tijdens deze middag is alle informatie over de werkzaamheden beschikbaar. Er zijn tekeningen aanwezig van de nieuwe situatie, de uitvoeringsplanning en de verkeersmaatregelen.

De viaducten naderen de grenzen van hun technische levensduur. Door deze viaducten te vervangen, wordt het totale wegennetwerk duurzaam versterkt. De nieuwe viaducten worden ontworpen en gebouwd voor een levensduur van honderd jaar.
Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, is het per locatie nodig de wegen onder deze viaducten drie maal een weekeinde voor het doorgaande verkeer af te sluiten. In die weekenden worden onder andere de sloopwerkzaamheden uitgevoerd. De eerste sloopwerkzaamheden starten in het weekend van 27 en 28 augustus. De overige bouwtijd zijn de onderliggende wegen beschikbaar voor verkeer.
Bedrijventerrein De beemd blijft ten alle tijden bereikbaar via de A348. Tijdens de weekendwerkzaamheden aan viaduct Overhagen is het bedrijventerrein voor langzaam verkeer niet bereikbaar via de Rietganssingel. Ten tijde van de weekendwerkzaamheden aan viaduct Biljoen (afslag Velp) wordt het verkeer omgeleid via afslag Rheden. Op de A348 worden gedurende de werkzaamheden verkeersmaatregelen ingericht om het verkeer veilig langs de bouwwerkzaamheden te leiden.
Gelijktijdig met de vervanging van de viaducten wordt asfaltonderhoud uitgevoerd op de A348, rijbaan Zutphen – Velperbroek. Meer informatie is te vinden op www.gelderland.nl/A348-Arnhem-Dieren. Of neem contact op met de heer Hardeman via tel. 026 – 3599999.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.