Home / Eerbeek / Zestig jaar getrouwd

Zestig jaar getrouwd

EERBEEK – Als tijdens de afwas de radio aanstaat, maken Henk en Riek Jonkers uit Eerbeek nog wel eens een dansje samen. De twee vierden donderdag hun zestigjarig huwelijk en zijn nog steeds gek met elkaar.

Henk Jonkers uit Eerbeek en Riek Vleeming uit Laag-Soeren leerden elkaar als kind al kennen toen zijn zus verkering kreeg met haar broer. “Het was toen al even aan”, weten ze nog. “Maar we waren nog veel te jong.” Later vonden ze elkaar weer en na zeven jaar verkering trouwde het stel, toen 27 en 25 jaar jong. De plechtigheid vond plaats op het gemeentehuis in Brummen, het feest bij de Harmonie in Laag-Soeren. Riek weet nog goed dat Stien, de toenmalige eigenaresse, het te veel werk vond om de groenten voor het diner klaar te maken. “De avond daarvoor hebben we met familie de boontjes afgehaald, zodat Stien ze alleen maar hoefde te koken.”

Meneer Jonkers heeft na zijn diensttijd tot zijn vijftigste bij Schut gewerkt, maar koos daarna samen met Stien voor een baan in de kantine van vakantieoord Amsterda in Laag-Soeren. Toen Amsterda sloot, kon Henk als conciërge op een school de laatste jaren tot zijn pensioen overbruggen. Niet dat hij daarna op zijn lauweren ging rusten. Het echtpaar heeft ruim vijftien jaar maaltijden rondgebracht voor Tafeltje Dekje en maakte zich op velerlei andere manieren nuttig voor buren en kennissen.
Het echtpaar is nog heel actief en doet alles op de fiets. De auto komt alleen in beweging voor bezoekjes aan de kinderen in Zuid-Limburg of Wehl. Riek gaat nog wekelijks naar de gym en Henk speelt biljart en houdt zich bezig met de tuin en neemt daarbij ook nog even de tuin van de buurvrouw voor zijn rekening. Het paar kijkt tevreden terug op zestig jaar huwelijk: “Het is een heel eind en we hopen er nog een paar jaar bij aan te knopen!”

Foto: Het echtpaar Jonkers kreeg donderdag bezoek van locoburgemeester Koos Paauw, die hen een kopie van de trouwakte bezorgde.

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.