Home / Velp / Tweede AZC in Velp maandag open

Tweede AZC in Velp maandag open

VELP – Sinds 1 augustus is het tweede AZC open gegaan in Velp. In dit AZC aan de Arnhemsestraatweg 348 komen in eerste instantie vooral gezinnen te wonen. De locatie is geschikt voor de opvang van 204 asielzoekers. In de eerste week dat het asielzoekerscentrum open is, zijn er nog niet gelijk vluchtelingen die naar dit azc komen.

Wanneer zij precies komen, kan het COA nog niet zeggen. Zodra er geen plek meer is op andere locaties komen er vluchtelingen naar Velp.
Een asielprocedure is vaak ingewikkeld en kan erg lang duren. Voor vluchtelingen in Nederland is alles nieuw. VluchtelingenWerk biedt daarom juridische ondersteuning aan vluchtelingen door het geven van informatie en advies en het onderhouden van contacten met instanties als IND en advocaten.
Vrijwilligers van VluchtelingenWerk houden spreekuren voor individuele vragen over de asielprocedure en verblijfsrecht in Nederland. “Mooi werk”, zegt Kiki te Kaat, leidinggevende van VluchtelingenWerk in Velp. “Je kunt asielzoekers helpen in een nieuw land. Je bent sleutelpersoon tussen hen en allerlei instanties en geeft ze meer duidelijkheid in een zeer onzekere periode van hun leven.”

Te Kaat zoekt nog mensen om haar team te versterken. Het gaat dan niet alleen om juridische vrijwilligers, maar ook om baliemedewerkers. De spreekuren zijn elke dinsdag en donderdag en een vrijwilliger moet dus op (één van) die dagen kunnen.
Vrijwilligers hoeven niet juridisch geschoold te zijn maar wel bereid zijn om juridische trainingen bij VluchtelingenWerk te volgen. Te Kaat zoekt mensen die het aankunnen om na een korte inwerkperiode aan de slag te gaan en die het leuk vinden om bijvoorbeeld een dossier door te spitten. Ook is het handig om goed om te kunnen gaan met een computer. Er is een team van vrijwilligers dat elkaar onderling steunt en ondersteunt en wordt begeleid door beroepskrachten.
Wie meer wil weten over de werkzaamheden op de tweede AZC-locatie in Velp kan contact opnemen met Melanie Jacobs via e-mail. vrijwilliger@vwon.nl.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.