Home / Dieren / Rederij Eureka welkom aan kade in Dieren

Rederij Eureka welkom aan kade in Dieren

DIEREN – In 2015 heeft de gemeente Rheden een nieuwe kade aangelegd aan de IJssel in Dieren, bestemd voor de professionele recreatievaart, zoals rondvaartboten of cruiseschepen. Het arrangement Veluwe IJssel Boemel, een unieke combinatie van stoomtrein en salonboot, maakt ook deze zomer wekelijks gebruik van de aanlegkade.

Maar ook andere bootmaatschappijen die willen aanleggen, zijn van harte welkom in Dieren, zo benadrukt de gemeente. Dit in een reactie op een bericht van Rederij Eureka in deze krant, waarin zij stellen niet meer aan te mogen leggen in Dieren. De rederij voerde jarenlang een deel van het toeristische rondje Dieren, Apeldoorn, Zutphen uit. Een arrangement van stoomtrein, vaartochtje en ritje met een boemeltje. Initiatiefnemer de VSM koos dit jaar voor dat arrangement echter voor een andere rederij dan Eureka. Maar die mogen, zo benadrukt de gemeente Rheden, wel gebruikmaken van de aanlegplaats bij het veer in Dieren.

Om gebruik te maken van de kade, moeten bedrijven echter wel ontheffing aanvragen bij de gemeente Rheden. De reden hiervoor is dat de gemeente zicht wil houden op het aantal schepen dat wil aanmeren om zo eventuele overlast voor omwonenden te kunnen beperken. Bovendien is er een praktische reden; er is namelijk een sleutel nodig om het hek tussen de kade en de openbare weg te openen. Alle aanvragen die tot nu toe zijn binnen gekomen, zijn gehonoreerd door de gemeente.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.